Waarom willen Amerikanen geen fastfood meer?

Toen de Verenigde Staten in 2008 in de economische crisis terecht kwam werden restaurants het minst getroffen. De situatie in de VS is echter compleet veranderd en economen zeggen dat de crisis nu in de sector is begonnen. Paul Westra, analyst bij de Stifel Financial Corporation gaat nog een paar stappen verder en zegt dat de crisis in de sector een voorbode zou kunnen zijn van een nieuwe recessie in het land.
Westra vertelde aan Bloomberg dat voor elke van laatste drie crises’ die in de VS plaatsvonden er een crisis ontstond die problemen voorspelde voor de andere sectoren. Meestal rond 6 maanden voordat de crisis de andere sectoren bereikte. In het midden van deze economische vertraging is er een organisatie die symbool staat voor het lijden van de fastfoodketens. Michelle Meyer, een econoom bij de Bank of America, heeft de gegevens van miljoenen creditcards en betaalpassen vergeleken om te controleren of fastfood langzamer groeit dan de rest van de horecasector.
Wat is hier de beste barometer? De McDonalds sloot in 2015 voor het eerst in 40 jaar tijd meer restaurants dan het opende. Het is duidelijk dat de consument zijn gewoonten niet hetzelfde zijn gebleven en fastfood is niet goed uit deze ontwikkeling gekomen waardoor grote hamburgerketens in een slechte positie zijn gekomen en hun waarde zien dalen.

Deskundigen wijzen op twee belangrijke oorzaken: uit eten gaan kost steeds meer en thuis koken is een stuk voordelige keus, omdat de voedselprijzen in de Verenigde Staten ver zijn gedaald. Politiek en de angst voor terreuraanslagen zijn ook van belang voor de consument, die liever niet de deur uit gaat en geld uitgeeft.

Een ander probleem is dat McDonald's geen connectie heeft met millennials, het leeftijd segment dat het meeste fastfood verbruikt. De jongeren gaan liever naar restaurants waar ze een beetje meer betalen voor een menu dat gepersonaliseerde en gezondere opties en een uitstraling die verfijnder is.
De keten moet goed op de gewoonten van millenials letten, die niets te maken hebben met die van hun ouders. Terwijl de vorige generatie calorieën telde wil de huidige generatie vers, onverwerkt voedsel, zonder kunstmatige ingrediënten volgens het rapport van Morgan Stanley.  Misschien is dat de reden waarom het niet verwonderlijk is dat 1 op de 5 van de jonge mensen de iconische Big Mac hamburger hebben geproefd.

Om terrein terug te winnen lanceerde de McDonalds in 2015 een strategie die gericht is de richting van het bedrijf geheel te veranderen, inclusief het menu en introduceerde hogere kwaliteit van de producten, de hele dag ontbijten en het meest verrassende, bediening aan de tafel in de restaurants van de Verenigde Staten van Amerika.

Bovendien hebben ze 200 mensen ingehuurd om te werken aan de digitale strategie van de onderneming, met een duidelijk doel: de publieke aandacht die hen ontgaat naar zich toetrekken. De nieuwe medewerkers die afkomstig zijn van bedrijven als Amazon en Paypal, willen de interesse in de hamburgers van McDonalds opnieuw opwekken.

Het lijkt erop dat de franchise de crisis in de restaurant sector kan benutten om het voortouw te nemen en zijn concurrenten te overtreffen met een strategie die gericht is op lange termijn groei en. De vraag luidt zal de fastfood industrie in Amerika zich herstellen?

Bericht geschreven door: NielsWorrell
Aantal keer gelezen: 1386x
Toegevoegd op: 2016-12-01 11:01:12
Laatst gewijzigd op: 2016-12-01 11:01:12

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen