Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Hoe lang gaat en bed mee | Berichten.org

Hoe lang gaat en bed mee

Een bed gebruiken we allemaal en elke dag. Het lijkt zo vanzelfsprekend maar we staan er niet bij stil dat een bed ook een levensduur heeft. Dit hangt natuurlijk samen met de kwaliteit van je matras en wat voor bed je hebt natuurlijk. Maar niet alleen een matras heeft een levensduur, een hoofdkussen heeft dat ook. Zorg op tijd voor vernieuwing. Anders kan bieden de huidige producten niet of nauwelijks meer voldoende ondersteuning voor je lichaam.


Bedbodems

Samen met het matras is de bedbodem het belangrijkste van een bed. Je hebt verschillende bedbodems+ lattenbodem, spiraalbodem, schotelbodem en boxsprings. Afhankelijk van de kwaliteit gaan deze tussen de 15 en 25 jaar mee. De stevigheid gaat wel verloren met de jaren en ondersteuning krijg je er bijna niet meer van. Ben hier op tijd bij om klachten te voorkomen. De stevigheid en ondersteuning is niet alleen op te lossen met een nieuw matras. Als de bedbodem niet goed is zal een matras ook maar voor de helft kunnen werken.

Matras

Matrassen zijn aan slijtage onderhevig door vocht. Als je een matras hebt welke dus veel vocht vasthoudt zal deze sneller slijten. Dit heeft met de gebruikte materialen en de kwaliteit van het matras te maken. Omdat het matras zo belangrijk is, het belangrijkste van een bed, moet je zorgen dat je een goed matras hebt. Een matras zal zo tussen de 8 en 12 jaar meegaan. Afhankelijk van de kwaliteit heb je er ook die minder lang of juist wel langer meegaan. Een matras treks huisstofmijt en bacteriën aan. Slaap er dus niet te lang op om slechte ademhaling en dus een slechte slaap te voorkomen.

Hoofdkussen

Doordat we snachts vocht verliezen komt hiervan een groot deel in ons hoofdkussen. Ook hierbij geldt weer, hoe beter de kwaliteit hoe langer het kussen mee zal gaan. De levesduur van hoofdkussens in zo tussen de 3 en 5 jaar.

Meer weten

Meer informatie is te vinden op de website van de Slaapkenner. Zij zijn al 40 jaar slaapspecialist actief en richten zich op gezond slapen. Ze zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Erkende Slaapkenners en staan voor kwaliteit en vakmanschap welke ze leveren met een goede service. Advies kunnen ze geven op het gebied van boxsprings, bedbodems, matrassen, hoofdkussens en dekbedden.


Bericht geschreven door: sannevermeulen
Aantal keer gelezen: 2115x
Toegevoegd op: 2014-12-12 15:18:48
Laatst gewijzigd op: 2014-12-12 15:18:48

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen