Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een wifi netwerk is niet meer weg te denken. | Berichten.org

Een wifi netwerk is niet meer weg te denken.

Er zijn in Nederland eigenlijk geen bedrijven meer die geen gebruik maken van een draadloos netwerk. Het is ontzettend praktisch, maar er zijn nog steeds bedrijven die er nog geen optimaal gebruik van maken.

Voor bedrijven is het soms een lastige keuze om te kiezen waar je gebruik van gaat maken op het gebied van internet. Er zijn verschillende mogelijkheden om je bedrijf te voorzien van internet en voor de meeste bedrijven is internet iets cruciaals. Dit komt voornamelijk doordat iedereen een PC heeft staan op kantoor en alles via internet gedaan moet worden. Een van de WiFi oplossingen is een Wifi netwerk aanleg. Met een wifi  netwerk kun je een hoop computers voorzien van een internet verbinding, dit is echter wel afhankelijk van de afstand die er tussen je router en de computers zit. Daarnaast moeten de computers wel een wifi kaart in de computer hebben zitten. Veel desktop computers hebben dit echter niet. Een wifi netwerk is echter wel handig voor laptops, tablets en telefoons.

 

Voor desktop computers is het misschien ook geen slecht idee om een bekabeld netwerk aan te leggen. De voordelen van een bekabeld netwerk is dat je niet hoeft op te letten hoe ver je van de router of modem verwijdert bent, tenzij je kabels niet lang genoeg zijn natuurlijk. Daarnaast gaat er geen snelheid verloren bij een bekabeld netwerk wat bij een draadloos netwerk soms wel het geval is. Hoe verder je van de router of modem af zit met wifi hoe meer snelheid er verloren gaat en dit wil je eigenlijk niet.

Waarom zou je echter een keuze maken en maak je niet gewoon gebruik van beide. Bij gebruik van beide kun je de desktop computers voorzien van een goede verbinding en kun je je medewerkers hun telefoon laten verbinden met het draadloze netwerk. Daarnaast werken ook veel mensen met alleen een tablet en dan is een draadloos netwerk ook ontzettend belangrijk. Bij veel leveranciers krijg je vaak genoeg uitleg wat het beste voor jouw bedrijf is.


Bericht geschreven door: brandon
Aantal keer gelezen: 1337x
Toegevoegd op: 2014-10-16 11:07:31
Laatst gewijzigd op: 2014-10-16 11:07:31

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen