Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Bijzondere dansstijlen | Berichten.org

Bijzondere dansstijlen

In dit artikel zult u meer te weten komen over een aantal bijzondere dansstijlen. Dansen is natuurlijk altijd bijzonder, maar er is een aantal dansstijlen welke heel erg bijzonder zijn, en slechts een klein deel van de bevolking uitvoert. het is vaak ook lastig om les te krijgen in deze stijlen omdat het animo er niet zo groot voor is.

Het is geen geheim: er zijn heel erg veel verschillende soorten dansstijlen. Maar tussen al deze standaarddansstijlen, hiphop, streetdance, ballet, en jazz, zit ook een groot aantal speciale dansstijlen verborgen. Hieronder bespreek ik een aantal van deze bijzondere dansstijlen.

 

Paaldansen

 

Paaldansen wordt vaak als iets erotisch gezien, maar is tegenwoordig ook heel erg in trek bij zowel jonge als oude dames als sport. Met paaldansen worden ontzettend veel spieren gebruikt en dus is het echt een sportieve dans. Paaldans les kan je in heel Nederland krijgen. In Utrecht en Amsterdam zitten een paar hele goede paaldansscholen die zowel lessen als workshops geven.

 

Stijldansen

 

Hoewel je misschien niet vindt dat stijldans in dit rijtje thuishoort, zetten wij hem er toch tussen. Stijldansen bestaat uit ballroom-dancing en latin-dancing. Beide dansen worden gedaan met een vaste danspartner, wat de dansstijl op zich al heel bijzonder maakt.

 

Improvisatie dans

 

Improvisatie dans? Ja ook dat bestaat! Je hebt er zelfs les voor. Dat klinkt misschien een beetje dubbel: improviseren leren? Maar ook dat kun je leren. Door heel veel te improviseren leer je vanzelf steeds beter te improviseren. Er wordt in verschillende dansscholen in Amsterdam les gegeven in het improviseren van dans. Deze lessen bestaan voor een gedeelte uit dans, en een gedeelte uit oefeningen. Deze oefeningen zorgen er voor dat zowel je lichaam als je mind op een juiste manier de muziek instapt waardoor je optimaal kunt presteren met het improviseren. 

 

Wilt u meer informatie over schillende dansstijlen? Neem dan eens een kijkje op deze website. U kunt ook meer informatie vinden over dansen als uitstapje op de volgende website: http://dansenenswingen.blogse.nl/ 


Bericht geschreven door: dansenenswingen
Aantal keer gelezen: 1154x
Toegevoegd op: 2014-09-10 11:55:10
Laatst gewijzigd op: 2014-09-10 11:55:10

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen