Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Spelregels Voetbal | Berichten.org

Spelregels Voetbal

Als je op de website van de KNVB de spelregels en reglementen download die gelden tijdens een ‘potje’ voetbal, dan ontvang je een document van maar liefst 108 pagina’s. Je moet dus wel heel graag op de hoogte willen zijn van alle ins en outs om je hier een weg door te banen. In grote lijnen gelden deze regels voor elke voetbalwedstrijd die er gespeeld wordt, dus ook bij de amateurs. Een aantal van de belangrijkste regels zetten we voor u op een rij.

De buitenspelregel kon best wel eens de slechtst begrepen en meest besproken regel zijn. De officiële regel is als volgt: een speler staat in buitenspelpositie als deze zich dichter bij de doellijn van de tegenstander bevindt dan de bal en de voorlaatste tegenstander. Dit geldt overigens niet wanneer de speler zich op zijn eigen speelveldhelft bevindt. In buitenspelpositie staan is op zich niet strafbaar, dit wordt het pas als een medespeler de bal naar deze speler speelt op het moment dat deze speler in buitenspelpositie staat. Tijdens het WK van 2014 hebben we kunnen zien dat bijvoorbeeld Robin van Persie vaak de grenzen van buitenspel expres opzoekt, in de hoop een doelpunt te kunnen scoren. 

 

Een rode kaart krijg je niet zomaar, daarvoor moet je het flink bont maken op het veld. Een rode kaart betekent dat een speler onmiddellijk het veld dient te verlaten en niet mag worden vervangen door een speler op de bank. Buitensporig geweld op het veld is over het algemeen de voornaamste reden voor een scheidsrechter om rood uit te delen. Het openlijk slaan of schoppen van je tegenstander of met gestrekte benen een duel in gaan met als enige doel de enkel of het been van je tegenstander te bezeren. Het krijgen van twee gele kaarten in dezelfde wedstrijd is ook reden om een rode kaart uitgereikt te krijgen. Regels zijn er op het voetbalveld om het spel zo eerlijk en veilig mogelijk te houden. De veiligste manier van voetballen is het spelen van een online spel, op de website Voetbalspelletjesonline.nl vindt je legio voetbal spelletjes waar je in een heel veilige omgeving je skills kunt trainen. 


Bericht geschreven door: babblebyte
Aantal keer gelezen: 1302x
Toegevoegd op: 2014-09-02 16:23:23
Laatst gewijzigd op: 2014-09-02 16:23:23

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen