Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Vrouwen werken in de techniek | Berichten.org

Vrouwen werken in de techniek

Veel banen in de techniek worden vervuld door mannen. Een technische baan, zoals werktuigbouwkundige, service engineer of projectleider wordt snel gezien als mannenwerk. Toch kunnen technische functies net zo goed worden ingevuld door vrouwen als mannen. Veel banen in de techniek kunnen prima worden uitgevoerd op door vrouwen met verstand van zaken.

Opleiding in de techniek

In de toekomst worden er steeds meer technische vacatures verwacht, waardoor werken in de techniek steeds lonender wordt. Ook steeds meer vrouwen zien hier wel een toekomst in. Wanneer er wordt gekeken naar de technische studenten op MBO, HBO en WO niveau is te zien dat langzaam maar zeker steeds meer vrouwen techniek gaan studeren. Het is belangrijk om te zorgen voor evenwicht op de werkvloer, waarbij het ook belangrijk is dat er niet alleen mannen te vinden zijn. Het is belangrijk om vrouwen al op de middelbare school kennis te laten maken met de technische sector, zodat ze ook zien dat techniek niet inherent is aan vieze handen, werkschoenen en overalls. Uiteraard kunnen ze voor deze functies kiezen, alleen omvat techniek zoveel meer.

Werken in de techniek krijgt steeds meer status

Er is een steeds groter tekort aan technisch opgeleide mensen, waardoor technici in de toekomst verzekerd kunnen zijn van goede banen, waarbij er een grote kans is dat ingenieurs steeds meer aanzien terug zullen krijgen. Wanneer je als technici bent opgeleid, heb je tegenwoordig de banen voor het uitzoeken. Dit geldt zeker ook als vrouw. Er zijn namelijk nog steeds maar weinig vrouwen actief in de technische sector, waardoor zij zeer gewild zijn. Werken in de techniek is voor vrouwen daarom zeer aantrekkelijk. Wanneer je als vrouw interesse hebt voor de techniek is het dan ook belangrijk dat jij je passie achterna gaat en je niet laat beïnvloeden door klasgenoten, vrienden en familie. De technische sector staat namelijk te popelen op nieuw aanstormend talent, waardoor er bijna met zekerheid gesteld kan worden dat er garantie is op een baan.


Bericht geschreven door: BSchouten
Aantal keer gelezen: 856x
Toegevoegd op: 2014-09-01 15:55:01
Laatst gewijzigd op: 2014-09-01 15:55:01

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen