Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Beveiliging van uw bedrijfspand | Berichten.org

Beveiliging van uw bedrijfspand

Het beveiligen van uw bedrijfspand is één ding. Hieronder vallen verschillende varianten aan beveiligingssystemen, waaronder die tegen inbraak en brand. Daarnaast kunt u denken aan beveiliging van uw kostbare documenten tegen waterschade en beveiliging bij bepaalde entrees. Waar bij het ene bedrijf een enkel toegangspoortje volstaat, hecht een andere organisatie waarde aan twee aaneengesloten deuren met beveiliging. Zo is elke wens voor beveiliging weer anders en gelukkig bestaan er bedrijven die maatwerk leveren. Hierdoor kan er volledig worden ingespeeld op de individuele wensen per bedrijf alsook per filiaal of onderafdeling.

Inbraakbeveiliging


Inbraakbeveiligingssystemen zijn er in allerlei soorten en maten. U kunt hierbij denken aan camera's met verschillende functies en bediening. Tegenwoordig werken sommige bedrijven zelfs met registratie van handafdrukken en het scannen van de iris voor de beveiliging van het bedrijfspand. Weer andere organisaties geven de voorkeur aan het invoeren van een toegangscode, die alleen bij de werknemers en het monitoringsbedrijf bekend is. 

 

Bewegingsmelder


Ook mogelijk is een bewegingsmelder die automatisch melding maakt bij de meldkamer, dat zich een verdacht persoon ophoudt bij een bepaalde entree. Een ingebouwde camera laat zien of het een bekend of onbekend persoon is. Een nadeel aan dit systeem zou kunnen zijn dat een inbreker of andere kwaadwillende nog weleens zo uitgekiend aan het werk gaat door de bedrijfskleding na te maken of op een eerder tijdstip heeft ontvreemd. Zodra het een grote organisatie betreft, is het voor een meldkamer nog weleens lastig om alle gezichten te herkennen. 


Alarmering


Daarnaast zijn er nog de standaard-alarmsystemen die afgaan zodra iemand het pand binnenkomt die niet daartoe bevoegd is. Deze bestaan in de vorm van luid alarm en stil alarm. Stil alarm is vaak de beste van de twee methoden, daar een inbreker veronderstelt zijn gang te kunnen gaan en aldus elk moment in de kraag kan worden gegrepen. Het stil alarm gaat rechtstreeks naar de meldkamer die een bewaker naar het betreffende pand stuurt. 

 

Beveiliging noodzakelijk

 

Helaas is het tegenwoordig noodzakelijk om bedrijfspanden (zeer) goed te beveiligen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om een bedrijfspand goed te beveiligen. Het is alleen jammer dat het zo goed beveiligd moet zijn tegenwoordig.


Bericht geschreven door: Niels
Aantal keer gelezen: 776x
Toegevoegd op: 2014-08-21 13:53:25
Laatst gewijzigd op: 2014-08-21 13:53:25

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen