Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Digitaal onderwijs in Zuid-Korea | Berichten.org

Digitaal onderwijs in Zuid-Korea

Nederland is al een tijd bezig met het digitaliseren van het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan de Steve Jobs-scholen, waarbij kinderen les krijgen op een iPad. In dit artikel wordt er vanuit het oogpunt van een voorloper in het digitaal onderwijs, namelijk Zuid Korea, gekeken naar de voor- en nadelen hiervan.

Zuid-Korea is een land dat al vroeg begon met ICT in het onderwijs en zich daarom wat betreft digitaal onderwijs een voorloper op andere landen kan noemen. In de jaren negentig begon Zuid-Korea al met plannen voor meer ICT in het onderwijs. Vanaf 2005 werd op grote schaal digitale media geintegreerd in het klaslokaal. Het land streeft er naar om in 2015 het volledige onderwijs via digitale tekstboeken aan te bieden en over te gaan op smart education.

Het is bekend dat onderwijs in Korea hoog op het prioriteitenlijstje staat. Als je toegelaten wilt worden op een universiteit is het noodzakelijk om bijles te volgen. Echter: bijles is duur, en voor de minder bedeelden is dit niet altijd haalbaar. Om aan dit probleem weerstand te bieden is er een online leeromgeving opgezet dat voor elke leerling toegankelijk is. Al in 2007 begon Zuid-Korea met digitale tekstboeken. Een groot voordeel van digitale tekstboeken ten opzichte van papieren boeken, is dat de informatie en inhoud van digitale boeken op eenvoudige manier aangevuld en veranderd kan worden door docenten. Op die manier is de lesstof dus altijd actueel en relevant. Hiermee samenhangend is het zo dat digitaal lesmateriaal zo kan worden ingericht dat het helemaal past bij de 21e eeuw en de kwaliteiten die de arbeidsmarkt tegenwoordig verwacht. Maar: digitaal onderwijs heeft niet alleen voordelen: De digitale tekstboeken zijn bijvoorbeeld duur en docenten beheersen niet altijd over de benodigde digitale kennis. Ook is het zo dat kinderen dan wel erg veel achter de computer zitten, ze moeten natuurlijk ook nog wel buiten komen.

Ook op universiteiten in Zuid-Korea, zoals de HGU, is veel aandacht voor digitaal onderwijs en zijn er studies die zich enkel met digitalisatie bezighouden. Deze universiteit heeft bijvoorbeeld een school voor computerwetenschappen.


Bericht geschreven door: wieb jansen
Aantal keer gelezen: 786x
Toegevoegd op: 2014-08-18 14:38:26
Laatst gewijzigd op: 2014-08-18 14:38:26

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen