Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een voedingsbeha | Berichten.org

Een voedingsbeha

Voedingsbeha, ik heb er nog nooit over gehoord. Voor alle andere mensen die ook geen idee hebben wat een voedingsbh is leg ik uit wat het is en waar je op moet letten.

Wat is een voedingsbeha?

Een voedingsbeha is zoals de naam al een beetje verraad: een beha die is ontwikkeld voor moeders die borstvoeding willen geven. Het is vervaardigd uit elastische, ademende stof. De beha zit comfortabel omdat het geen beugels bevat, maar er zijn ook voedingsbeha’s met beugels te koop. Het belangrijkste verschil tussen een meegroeibeha/zwangerschapsbeha en een voedingsbeha is dat je de cups kunt losmaken en dus niet uit of omhoog hoeft te trekken. Met een simpele handbeweging kun je de cup van het clipje afhalen om zodoende je borst vrij te laten komen. 

 

Wanneer draag je een voedingsbeha?

De eerste dagen na de bevalling kun je last krijgen van stuwing en omdat je borsten dan vrij gevoelig zijn, dan zal geen enkele beha comfortabel zitten. Je kunt dan het beste een voedingsshirt of top dragen. Na de stuwing kun je de voedingsbeha’s beginnen te dragen en als je het aangenaam vindt, kun je er ook mee slapen. 

 

Het aanschaffen van een voedingsbeha

Een gewone beha groeit niet mee met je borsten en kan zeer strak gaan zitten. Het gevolg hiervan kan zijn dat je melkkanalen verstopt kunnen raken, en dat kan weer leiden tot een pijnlijke borstontsteking. Een voedingsbeha rekt mee en knelt niet af. 

 

Het beste is om niet te vroeg in je zwangerschap al een voedingsbeha te kopen. Jouw borsten groeien de hele zwangerschap door, dus je weet nog niet precies welke maat je nodig zult hebben. Het is wijs om te wachten tot aan de 8ste maand en dan een aantal in te kopen. Maar als je nog twijfelt of je überhaupt borstvoeding gaat geven, kun je het ook uit stellen tot na de zwangerschap. 

 De juiste voedingsbeha

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een voedingsbeha wilt aanschaffen. Hieronder een opsomming waar je aandacht aan moet besteden.

- Kies de juiste maat. Een voedingsbeha moet genoeg ondersteuning geven aan je borsten. Bij twijfel kun je de verkoopster om raad vragen. 

- Schouderbandjes die wat breder zijn en extra haakjes aan de achterkant, bieden meer ondersteuning. 

- Je borsten moeten goed in de cups kunnen passen. Het mag dus niet los of te krap zitten. 

- Let erop dat de naden niet je huid irriteren, want je huid is extra gevoelig tijdens en na de zwangerschap.

 

Kijk hier voor een voorbeeld van een voedingsbh.

 

Ik hoop dat ik jullie een duidelijk beeld heb gegeven wat een voedingsbh is en waar je op moet letten. Ik had hier in ieder geval nog niet van gehoord. Maar ga er zeker één voor mijn vriendin aanschaffen als het zover is :) 

 

 


Bericht geschreven door: Niels
Aantal keer gelezen: 849x
Toegevoegd op: 2014-08-11 10:30:21
Laatst gewijzigd op: 2014-08-11 10:30:21

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen