Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Dansen is goed voor body&mind | Berichten.org

Dansen is goed voor body&mind

In dit artikel lees je meer over dansen, en over hoe dansen een evenwicht met zich meebrengt voor body&mind. Mensen die een half uur per dag dansen voelen zich stukken beter, meer uitgerust, en energieker dan mensen die dit niet doen. Het maakt niet uit wat voor soort dans je doet, als je maak beweegt op de muziek.

Ons lichaam is niet gemaakt om continue stil te zitten. Het is dus erg belangrijk dat je er minimaal drie keer in de week voor kiest om te bewegen. Dit kan even heel intensief zijn, maar ook een lange periode minder intensief is goed voor het lichaam. Het is natuurlijk het best om te kiezen voor iets dat je ook echt leuk vindt en waar je van geniet. Op deze manier ben je namelijk niet alleen goed bezig voor het lichaam, maar ook voor de geest. Stress zal verminderen en je hebt iets om je op te verheugen.

Dansen
Dansen is een veelvoorkomende sport voor zowel vrouwen als mannen. Een sport die wordt gedaan met passie en die ontzettend gezond is. De bewegingen zijn goed voor allerlei verschillende spieren in het lichaam. Bovendien is dansen ook iets om vrolijk van te worden. Denk aan bijvoorbeeld mensen die tapdansen. Zij doen dit altijd met een lach op hun gezicht omdat zij er daadwerkelijk vrolijk van worden en het is dus goed voor onze geest. In dans kunnen emoties worden verwerkt en kan iemand zich uiten op een goede manier. Een gezonde manier om te laten zien hoe je je voelt.

Het leuke aan dansen is dat het voor alle leeftijden mogelijk is. Jonge kinderen kunnen al dansen maar ook ouderen kunnen er wat van. Uiteraard moet er rekening gehouden per doelgroep wat voor soort dans er gedaan wordt, maar over het algemeen kan iedereen gaan dansen. Je hoeft heus niet meteen een dansles te volgen, want je kunt het gerust eens thuis doen met een leuke video die je kunt vinden op internet. Dansen zorgt voornamelijk voor plezier maar ook voor balans in het leven omdat het iets is om weer naar uit te kijken. Een gezonde hobby voor lichaam en geest. U kunt hier nog veel meer lezen over dansen en swingen, voor zowel jong als oud. http://dansenenwingen.yolasite.com/


Bericht geschreven door: dansertje
Aantal keer gelezen: 3977x
Toegevoegd op: 2014-08-08 11:05:03
Laatst gewijzigd op: 2014-08-08 11:05:03

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen