Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Vrij te laten bedrag | Berichten.org

Vrij te laten bedrag

Schulden zijn allerminst fijn. Zowel voor de schuldenaar niet, alsook voor de schuldeiser. Voor de schuldenaar kan het een stressvolle periode betekenen en vaak hebben mensen ook te maken met fysieke en psychische klachten.

Schulden zijn allerminst fijn. Zowel voor de schuldenaar niet, alsook voor de schuldeiser. Voor de schuldenaar kan het een stressvolle periode betekenen en vaak hebben mensen ook te maken met fysieke en psychische klachten. Men zal echter wel tot een oplossing moeten om de openstaande schulden te kunnen aflossen. Wanneer er sprake is van een schuldregeling berekent men welk deel van het inkomen een schuldenaar mag houden om zich te kunnen voorzien in zijn of haar levensonderhoud. Dit wordt het Vrij te laten bedrag genoemd. Ook wel afgekort als het Vtlb. 

VTLB

Bij de berekening van het vrij te laten bedrag gebruikt men een rekenprogramma dat door de Rechters-commissaris in faillissementen (Recofa) is vastgesteld. Dit bedrag wordt berekend door een bewindvoerder. Een schuldsanering duurt minimaal 3 jaar. Wanneer je te maken hebt met loonbeslag, heb je niet te maken met het vrij te laten bedrag. Dan geldt de beslagvrije voet. Net als bij het vrij te laten bedrag moet een werkgever of uitkeringsinstantie bij de beslagvrije voet een deel van het loon of de uitkering rechtstreeks overmaken aan de schuldeiser. Een werkgever is verplicht om mee te werken aan het loonbeslag.

Het kan zijn dat de beslagvrije voet niet klopt. Je kunt dan de deurwaarder(s) vragen om deze aan te passen. Je stuurt dan een berekening mee van de juiste beslagvrije voet en een bewijs. Doe dit bij voorkeur aangetekend en bewaar een kopie van het schrijven. In de brief laat je weten dat er teveel wordt ingehouden en dat je dit teveel betaalde bedrag terug wil hebben. 


Bericht geschreven door: koen213
Aantal keer gelezen: 1537x
Toegevoegd op: 2014-08-05 12:28:29
Laatst gewijzigd op: 2014-08-05 12:28:29

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen