Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Lockpicking, de kundigheid van sloten kraken. | Berichten.org

Lockpicking, de kundigheid van sloten kraken.

Lockpicking is een fascinerende bezigheid waarbij men probeert sloten open te krijgen zonder gebruik van een sleutel. Het is een vaardigheid van veel oefening in geduld voor nodig is om goed te worden.

Voor veel mensen zijn sloten een mysterie, ze hebben geen enkel benul van wat er allemaal gebeurt in een slot wanneer een sleutel steekt. Het is echter een fascinerende wereld als je ziet wat voor geavanceerde technieken gebruikt worden om sloten dag in dag uit goed te laten werken.

Er is veel over nagedacht en het hele systeem is zo ontworpen zodat het alleen opengemaakt kan worden met een unieke sleutel. Er zijn echter mensen die zich aangetrokken voelen om deze uitdaging aan te gaan. Het zijn gewone mensen zonder criminele achtergrond maar ze krijgen er een kick van als het ze lukt om een systeem te omzeilen wat er juist specifiek voor is ontworpen om dat te voorkomen.

Het is lastig te omschrijven wat deze mensen precies drijft om elke dag sloten te openen. Je kunt het pas echt goed begrijpen als het jezelf een keertje is gelukt om een slot te openen zonder daarbij de sleutel te gebruiken. Je voelt een adrenalinekick, het voelt alsof je het systeem hebt verslagen.

Dit betekent niet dat deze mensen criminelen zijn. Het zijn namelijk allerlei verschillende mensen met verschillende beroepen en verschillende achtergronden. Ze hebben geen enkele intentie om dingen te stelen of misbruik te maken van deze vaardigheid. Maar net als dat sommige mensen het leuk vinden om te puzzelen vinden sommige mensen het leuk om dit net een tikkeltje spannender te maken en dit te doen door sloten te kraken.

Deze bezigheid noemen ze lockpicking, het is volkomen legaal en mag gewoon beoefend worden zolang je het maar op je eigen sloten doet of met toestemming. Vaak hebben deze mensen een technische achtergrond en bewonderen ze de werking van sloten. Ze krijgen een adrenalinekick wanneer ze een slot kunnen openen zonder daarvoor de sleutel te gebruiken. Volgens sommige mensen is het te vergelijken met puzzelen alleen is het dan veel spannender omdat dit er serieus voor is ontworpen om niet opgelost te worden.

Lockpickers weten altijd wel een zwakte te vinden waardoor ze het slot kunnen openen. Ze hebben ontzettend veel geduld en bestuderen de werking van een slot nauwkeurig. Ook deze informatie uit en kwam ze samen om te praten over de zwaktes van sloten.

Lockpicking is een echt officiële sport en er worden zelfs wedstrijden gehouden waarbij men concurreert tegen mensen vanuit landen over de hele wereld. In Nederland is het nog niet heel erg bekend maar in Duitsland en Amerika is het een rage. Daar zijn duizenden mensen die elke dag samen komen om samen te lockpicking. In Nederland wordt wel steeds populairder maar begint het nog maar langzaam.


Bericht geschreven door: Luke vd Berg
Aantal keer gelezen: 1361x
Toegevoegd op: 2014-08-03 07:37:09
Laatst gewijzigd op: 2016-01-19 01:26:36

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen