Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Prostaatklachten: problemen met de prostaat | Berichten.org

Prostaatklachten: problemen met de prostaat

Bij mannen ligt de prostaat onder de blaas. Iedere man wordt geboren met een prostaat alleen is deze in het begin nog heel klein.

Bij mannen ligt de prostaat onder de blaas. Iedere man wordt geboren met een prostaat alleen is deze in het begin nog heel klein. Vooral als jongens in de leeftijd van 10 tot 15 zijn zal de prostaat gaan groeien. Een gemiddelde prostaat wordt zo groot dat er 15 ml zaadvocht in kan, maar er zijn speciale gevallen. Het komt in speciale gevallen voor dat een ruimte voor 100 ml of meer bereikt wordt.


Waar zit de prostaat eigenlijk?

De precieze plaats van de prostaat is boven de sluitspier van de blaas. Twee zaadleiders bevinden zich er. Bij een zaadlozing gaan de twee zaadleiders open. Op zo’n moment worden de zaadblaasjes uitgeknepen en deze leiden ertoe dat men gaat ejaculeren. Verscheidene klachten zijn een mogelijkheid. Aangezien het weefsel ontstoken is kun je een ontsteking krijgen.


Waar is het ontstoken?

Een ontsteking aan de prostaat begint doorgaans door een in het verleden opgelopen ontsteking aan de blaas. Je kunt als man bovendien prostaatkanker krijgen. Dit houdt niet in dat je je meteen druk moet  maken. Bij veel mannen gebeurt het echter pas als behandelen niet meer benodigd is.


Hoe is de behandeling van prostaatklachten?

Je wordt in veel gevallen wel behandeld als je tussen de 60 en 80 jaar oud bent. Cellen kunnen dan nog snel voor problemen zorgen. Bovendien zijn er mannen die zonder ziekte klachten krijgen van de prostaat. De prostaat kan op ieder ogenblik weer gaan groeien en voor klachten zorgen. Hoe eerder de klacht gevonden is des te makkelijker het behandelen is.


Bericht geschreven door: mgim
Aantal keer gelezen: 1021x
Toegevoegd op: 2014-07-16 14:12:45
Laatst gewijzigd op: 2014-07-16 14:12:45

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen