Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Het belang van een EHBO cursus | Berichten.org

Het belang van een EHBO cursus

Hoe belangrijk een EHBO cursus is, daar kom je pas achter als je het echt nodig hebt. Na het volgen van een EHBO cursus ben je in staat om eerste hulp te verlenen. Een EHBO cursus kan je op verschillende plaatsen volgen. In dit artikel wordt de inhoud van de EHBO cursus beschreven en het verschil met de BHV cursus.

Inhoud van de EHBO cursus

Een EHBO cursus biedt veel levensreddende handelingen. De eerste hulp die verleend moet worden bij een alarmerende situatie wordt in de cursus behandeld. Tijdens de cursus worden 18 levensreddende handelingen behandeld. Deze competenties stellen je in staat om mensen in nood te helpen als het er echt om gaat.
Tijdens de cursus worden vijf belangrijke punten bij het verlenen van de eerste hulp.
De stoornissen in het bewustzijn, de stoornissen van de ademhaling en de stilstand van de bloedsomloop worden behandeld in de cursus en kunnen daarna herkend worden.
Ook ernstige uitwendige bloedingen, shock, uitwendige wonden, brandwonden, kneuzingen en verstuikingen worden behandeld. Naast deze wonden gaat het ook om botbreuken en verschillende soorten letsels. Denk aan oogletsels, vergiftigingen, elektriciteitsongevallen en letsels door koude en warmte.
Ook het vervoer over korte afstand, de verband en hulpmiddelen en reanimatie met en zonder de AED(automatische externe defibrillator) worden toegelicht en getoetst.

Verschil tussen BHV en EHBO

Het verschil tussen de EHBO cursus en de BHV cursus zit hem in de basisvaardigheden. Voor de bedrijfshulpverlener zijn dit namelijk vier vaardigheden: levensreddende handelingen, alarmeren en ontruimen en communicatie en brandbestrijding. Het verschil met de EHBO cursus is dat er bij de EHBO cursus dieper wordt ingegaan op levensreddende handelingen. Tijdens de EHBO cursus worden 18 competenties behandeld die je in staat stellen om mensen in nood te helpen als het er echt om gaat.

Terug vragen van de zorgverzekeraar

Een bijkomend voordeel is dat veel zorgverzekeraars de EHBO cursus geheel of een gedeelte vergoeden. Dit geldt voor preventie cursussen zoals de EHBO, Reanimatie en/of Eerste Hulp aan Kinderen. Na het inschrijven en het betalen van de cursus is het mogelijk de factuur bij de zorgverzekeraar te declareren.Bericht geschreven door: Freek Kanters
Aantal keer gelezen: 1596x
Toegevoegd op: 2014-07-16 13:36:45
Laatst gewijzigd op: 2014-07-16 13:36:45

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen