Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Vermogensadvies | Berichten.org

Vermogensadvies

Vermogensadvies is het ondersteunen bij het beheren en het opbouwen van vermogen. Vermogensadviseurs kunnen u adviseren omtrent sparen en beleggen. Er wordt altijd eerst in kaart gebracht wat uw huidige financiŽle situatie is, alvorens er advies kan worden gegeven omtrent sparen en beleggen. Het advies wordt ook gebaseerd op uw persoonlijke wensen en doelen. Een goed vermogensadvies is volledig gericht op uw situatie en uw doelen. Beleggen wordt nog wel eens als doel op zich gezien, maar dat is het zeker niet. Beleggen is een middel om het financiŽle doel te behalen.

Vermogensadvies is het ondersteunen bij het beheren en het opbouwen van vermogen. Vermogensadviseurs kunnen u adviseren omtrent sparen en beleggen. Er wordt altijd eerst in kaart gebracht wat uw huidige financiële situatie is, alvorens er advies kan worden gegeven omtrent sparen en beleggen. Het advies wordt ook gebaseerd op uw persoonlijke wensen en doelen. Een goed vermogensadvies is volledig gericht op uw situatie en uw doelen. Beleggen wordt nog wel eens als doel op zich gezien, maar dat is het zeker niet. Beleggen is een middel om het financiële doel te behalen.


Risico van beleggen
Beleggen brengt een risico met zich mee. Om die reden moet er vooraf, samen met u, worden vastgesteld welk risico u aan kunt en wilt gaan. Hoe hoger het risico hoe groter het rendement zou kunnen zijn, maar dit moet u natuurlijk geen slapeloze nachten bezorgen. Dan kunt u beter een wat lager risico aan gaan met een wat lager verwacht rendement. Hoe dan ook, het moet wel beheersbaar blijven. Het risicoprofiel bestaat grofweg uit drie aspecten, te weten defensief, neutraal en offensief. Defensief wil zeggen dat er sterk risicomijdend belegd wordt. Bij offensief beleggen worden er berekende risico’s genomen en is het streven naar meer rendement. Neutraal is de tussenweg hierin.


Zelf doen of uitbesteden?
Uw vermogensbeheer kunt u natuurlijk helemaal zelf doen of volledig uit handen geven. Echter bestaat er ook een tussenweg. In deze tussenvorm wordt er een duidelijk advies voor u neergelegd en kunt u op basis daarvan zelf uw beslissingen nemen. Het is dan een gedegen advies, gebaseerd op maatwerk. Want er moet wel inzicht worden verkregen in de financiële situatie, alvorens er een goed en gedegen vermogensadvies kan worden uitgebracht. Of u de voorkeur geeft aan zelf doen, uitbesteden of een tussenvorm is natuurlijk een persoonlijke keuze. Wanneer u kiest voor de tussenvorm of het geheel uitbesteden, kan Fintessa uw in contact brengen met betrouwbare en externe vermogensadviseurs. 


Bericht geschreven door: BSchouten
Aantal keer gelezen: 778x
Toegevoegd op: 2014-07-15 11:20:05
Laatst gewijzigd op: 2014-07-15 11:20:05

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen