Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Eenvoudige yoga effectief middel tegen spanningen | Berichten.org

Eenvoudige yoga effectief middel tegen spanningen

Veel mensen gebruiken yoga als een middel voor ontspanning. Yoga is een filosofie gericht op geest, gevoel en lichaam. Het is een zoektocht gericht op kracht, bewustzijn en geluk. Simpele yoga oefeningen zorgen ervoor dat men ontspanning en rust toelaat. Al eens overwogen om ook aan yoga te gaan doen?

Probeer het eens! Eigenlijk kan iedereen yoga oefeningen uitvoeren - kinderen, zwangere vrouwen, volwassenen en ouderen. De yoga oefeningen vormen een verzameling van lichaamsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Yoga is daarmee goed voor mensen die diverse klachten hebben, zoals stress of slapeloosheid. En het goede nieuws is: er bestaat een groot aantal online yoga trainingen die men in eigen tempo kan uitvoeren.

 

Yoga is gezond

Yoga is een sport die onder andere beoefend wordt vanwege de gunste effecten op de gezondheid. Lichaam en geest worden door de yoga in evenwicht gebracht. Yoga zorgt voor sterkere spieren. De staande oefeningen versterken de bovenbeen- en de buikspieren. Bij zittende oefeningen wordt juist de wervelkolom verstevigd. Liggende oefeningen zijn goed voor de buikspieren en rugspieren. Door de toenemende flexibiliteit en kracht van de spieren verbetert tevens de houding. Zo helpt helpt zeer effectief tegen stijve schouders en nekklachten. Ook ontvangt men door het beoefenen van yoga ook een beter uithoudingsvermogen. Yoga oefeningen gaan gepaard met ademhalingsoefeningen, waarbij de longcapaciteit verbetert. Mensen die yoga doen worden hier kalm van. Stresshormonen worden tijdens de sessies afgebroken waardoor een gevoel van rust ontstaat.

Beweging in het algemeen en door yoga is goed voor hart en bloedvaten, er is minder kans op overgewicht en de spijsvertering wordt gestimuleerd. Risico's op ziekten worden daarmee verkleind. Regelmatig aan yoga doen helpt om resultaat te boeken. Een eventuele docent kan houdingen corrigeren, zodat blessures worden voorkomen.

Yoga kent diverse vormen

Bij yoga bestaan vele diverse richtingen. Enkele bekende zijn:

    • Hatha Yoga: deze vorm van yoga is gefocust op de beheersing van het lichaam door middel van ademhaling, concentratie en meditatie.

 

    • Power yoga: deze yoga is gebaseerd op de Hatha Yoga. Het richt zich op een verbetering van conditie. 
    • Chakra Yoga: deze yoga legt zich toe op de blokkades in het lichaam en dat deze worden opgeheven. Er zijn zeven chakra's in het lichaam, verbonden aan de energiekanalen en de wervelkolom.

 

    • Raya Yoga: deze yoga is gefocust op de concentratie.


De keuze voor een yoga is persoonlijk. Kijk zelf welke vorm van yoga het beste bij je past.

 

Yoga oefeningen

Er bestaan diverse plekken waar je yoga oefeningen kunt vinden. De meest bekende zijn op in de yoga sportschool, op DVD, TV of op Internet. Op Youtube zijn meerdere yoga filmpjes te vinden. De kwaliteit van deze oefeningen is echter niet altijd van hoog niveau. Het voordeel van online yoga oefeningen is dat je ze altijd kunt doen wanneer het jou uitkomt. Het nadeel is dat je geen leraar hebt die je aanwijzingen kan geven.

Op TV is onder andere de serie "Yoga met Sterren" te zien. In deze serie spreekt een yogadocente met een aantal bekende Nederlanders, zoals musicalster Pia Douwes en acteur Hugo Metsers over yoga. De BN-ers voeren zelf ook enkele yoga oefeningen uit. Ook bespreken zij hoe en waar zij zelf tot rust en kalmte komen.

Doe het zelf ook eens. Yoga wordt door steeds meer mensen gedaan en biedt vele voordelen. Probeer zelf eens wat yoga oefeningen, en wellicht heb jij er ook baat bij. Ondersteuning nodig? Kijk eens naaryoga bij jou in de buurt.


Bericht geschreven door: yogaontspant
Aantal keer gelezen: 1541x
Toegevoegd op: 2014-07-06 10:03:35
Laatst gewijzigd op: 2014-07-06 10:03:35

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen