Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Expat en nederlands rijbewijs | Berichten.org

Expat en nederlands rijbewijs

Kun je als expat meteen de weg op in Nederland, of moet je eerst je rijbewijs laten omwisselen. Voel je je veilig op de weg of wil je toch nog wat opfris-rijlessen. Lees verder en neem de juiste stap.
Je bent als expat in Nederland komen en hebt een leuke baan gevonden. Nu wil je graag autorijden, maar hoe zit het nu precies met je rijbewijs en de regels.

Voor EU en EFTA landen geldt het volgende, je rijbewijs is nog 10 jaar geldig na datum uitgifte.
Voor alle anderen landen geldt het volgende, je rijbewijs is 6 maanden geldig vanaf het moment dat je bij de lokale gemeente hebt geregistreerd.
Het aanvragen van een Nederlandse rijbewijs kost 38,40€, het omwisselen van een EU-rijbewijs duurt ongeveer 10 dagen en buitenlands rijbewijs duurt ongeveer 6 weken
De volgende documenten zijn nodig voor het omwisselen van je rijbewijs :

-          Identiteitsbewijs
-          Buitenlands rijbewijs, nog geldig
-          Geldige verblijfsvergunning
-          Kleurenpasfoto, moet voldoen aan bepaalde eisen

Voor aanvragers van de EU en EFTA landen is het rijbewijs omwissel procedure wat makkelijker dan de aanvragers van overige landen. Als u onder overige landen valt dan kunt u uw in de meeste gevallen niet meteen omwisselen, u moet uzelf goed laten informeren naar de mogelijkheden. Er zijn wat uitzonderingen voor expats die onder de 30% regeling vallen. Het is ook belangrijk om te weten dat u de aanvraag op tijd doet, dus voor het verstrijken van de 6 maanden. Als uw aanvraag in behandeling is mag u niet de weg op.

Rijschool in Amsterdam voor expats

Mocht uw aanvraag geweigerd worden dan moet u een theorie- en praktijkexamen afleggen bij de CBR. Er zijn vele rijscholen gespecialiseerd in het begeleiden van expats. U kunt bijvoorbeeld gaan voor een opfriscursus, waarin uw vaardigheden worden getest in het Nederlandse verkeer. Uw CBR theorie- en praktijkexamen worden afgelegd in het engels.

Bericht geschreven door: apscservices
Aantal keer gelezen: 798x
Toegevoegd op: 2014-07-04 17:53:17
Laatst gewijzigd op: 2014-07-04 17:53:17

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen