Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Rock ín roll en andere muziekstijlen | Berichten.org

Rock ín roll en andere muziekstijlen

In dit artikel leest u over de verschillende muziekstijlen en waar ze nu eigenlijk vandaan komen. Je leest allerlei feitjes over de stijlen en welke stijlen er eigenlijk allemaal zijn.
Elke muziekstijl heeft zijn eigen kenmerken zo zijn er genres ontstaan. Er ontstaan ook steeds meer genres omdat dat dan een mix is van verschillende stijlen. Dit kan je allemaal in deze tijd via internet radio luisteren. Neem bijvoorbeeld het genre rock and roll ook wel rock ’n roll welke in Amerika de Verenigde Staten voor het eerst werd genoemd tot rock and roll. Het is een genre die vooral in de jaren vijftig erg populair was in de tijd van Elvis Presly een man die de rock and roll groot heeft gemaakt samen met nog enkele andere grote namen. Maar de stijl combineert de stijlen boogie, jazz, r&b en nog enkele andere stijlen met elkaar wat nu rock and roll voorstelt. De stijl kenmerkt zich vooral door de sterke afterbeat op elke even tel. Er zijn dus bepaalde radiostations die via online radio alleen maar rock and roll nummers afspelen. Ook zijn er zenders die alleen maar Jazz nummers afspelen. Het mooie aan jazz is dat het iets eigens heeft, want het is gebaseerd op improvisatie en Afrikaanse beats. Er zijn nu zelfs verschillende soorten jazz, want met improvisatie kan je zoveel kanten op dat daar ook weer standaarden in komen. Hierdoor zijn er andere soorten jazz ontstaan. Er kan zoveel onderscheid gemaakt worden tussen verschillende genres. Onder elk genre vallen weer verschillende stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld het genre R&B en daaronder vallen weer de stijlen blues, soul en urban. Het is nu zelfs zo dat onder de stijlen ook weer substijlen vallen. Een voorbeeld daarvan is de blues dan heb je ook nog de Delta Blues of de Chicago blues. Er wordt vaak een onderscheid gemaakt omdat er een klein verschil tussen zit en het bij een bepaalde stijl hoort. Het gaat erom dat je al deze stijlen nu ook via de online radio kunt luisteren over heel de wereld.

Bericht geschreven door: Richelle
Aantal keer gelezen: 1709x
Toegevoegd op: 2014-06-27 11:51:22
Laatst gewijzigd op: 2014-06-27 11:51:22

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen