Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Interieur tips voor een patio | Door Peter Grondhuis | Berichten.org

Interieur tips voor een patio | Door Peter Grondhuis

In dit artikel lees je meer informatie over een aantal tips voor de inrichting van een patio door Peter Grondhuis. Peter Grondhuis is interior designer maar is ook gespecialiseerd in het inrichten van patio\\\'s.

Een patio inrichten


Een patio is een ommuurde binnentuin, die vaak geheel betegeld is. Het is een lastige ruimte om in te richten omdat een patio door alle muren een benauwd aan doet. Daarom is het de kunst om een patio met zorg en smaak te stylen, zodat de patio een oase van rust wordt en een serene uitstraling krijgt. Alle binnenhuisarchitecten en designers roepen het: betrek de patio bij het interieur van het huis. Daarmee wordt een extra eetkamer, of relaxruimte gecreëerd. Dus let op bij de inrichting van een patio of deze aansluit bij de rest van het interieur en sfeer binnenshuis.


Een mediterrane patio


Het spreekt ons allen tot de verbeelding: een mediterrane patio in een lommerrijke sfeer. Het inrichten van een typisch Italiaanse patio is makkelijker dan dat het lijkt. Een aantal elementen in het interieur is daarvoor essentieel. 
Allereerst geven weelderige planten, bomen of struiken een rustgevend en mediterraan gevoel. Kies voor flora die voorkomt in Italië. Bijvoorbeeld olijf- of vijgenbomen. Zorg voor een speels effect, dus snoei niet alles tot op de centimeter maar laat de planten floreren. Plaats daarbij her en der planten of bloemen in potten, dit maakt het plaatje helemaal af.
Zorg ook voor relaxmeubels, die verspreid door de patio staan. Dus zet her en der een bistrosetje neer. Zo kan gedurende de hele dag overal van de zon genoten worden. Bovendien maken meerdere zithoekjes een patio gezellig en informeel. Kies voor een grote eettafel op een centrale plek in de patio en bedek deze met bijvoorbeeld een geblokt tafelkleed.
Tot slot zijn de grondtegels van belang. Kies voor kleine tegels die er rustiek en vintage uit zien. Ga dus bijvoorbeeld op zoek naar mooie tweedehands tegels. Dit is goedkoop en geeft de patio een pure en gemoedelijke uitstraling.Wilt u nu nog meer tips over Peter Grondhuis, dan kunt u natuurlijk contact met hem opnemen. http://www.pinterest.com/petergrondhuis/


(Peter Grondhuis heeft overigens ook een naamgenoot, maar die Peter Grondhuis is natuurlijk niet onze interior designer!!! https://www.facebook.com/petergrondhuis)


Bericht geschreven door: petergrondhuis@outlook.com
Aantal keer gelezen: 1070x
Toegevoegd op: 2014-06-12 14:56:31
Laatst gewijzigd op: 2014-06-12 14:56:31

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen