Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Bijzondere reizen door AziŽ | Berichten.org

Bijzondere reizen door AziŽ

Dit is een artikel over AziŽ en haar verschillende continenten. Na het lezen van dit artikel zal je meer weten over hoe dit continent eruit ziet.
Azië is een continent dat een hoop te bieden heeft. Het continent is de laatste jaren erg in populariteit toegenomen onder veel reisliefhebbers. Landen als China, Thailand, Indonesië en Vietnam staan daardoor inmiddels bekend als populaire reisbestemmingen die zowel door backpackers als door gezinnen bezocht worden. In dit artikel vind je meer informatie over Azië.

Het grootste werelddeel van de wereld
Azië is het grootste werelddeel op de planeet Aarde. Het grenst aan de linkerkant aan Europa en aan de rechterkant aan de Grote Oceaan. Met meer dan 3,9 miljard inwoners telt het continent 61% van de totale wereldbevolking, verspreid over 43.810.000 km2. Azië bestaat uit Noord-Azië. Waarmee het Aziatische gedeelte van Rusland bedoeld wordt. Dit gedeelte is beter bekend als Siberië en het Russische Verre Oosten. Verder bestaat Azië uit Centraal Azië, waarmee de Centraal-Aziatische republieken bedoeld worden. De landen die hieronder vallen zijn Kazachstan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Kirgizië. Ook Afghanistan en Mongolië worden soms hiertoe gerekend. Ook het Verre Oosten behoort toe tot Azië. Hiertoe behoren Oost-Azië en Zuidoost-Azië. Oost-Azië zijn de Pacifische eilanden van Taiwan en Japan, Noord- en Zuid-Korea en China. Onder Zuidoost-Azië zijn behoren het schiereiland Malakka, Indochina en de Indische Archipel. Verder valt ook Zuid-Azië onder Azië, waarmee het Indisch Subcontinent bedoeld wordt. India, Pakistan, Nepal, Bhutan Bangladesh, Sri Lanka en de Maldiven behoren tot dit deel. Tenslotte bestaat er nog Zuidwest-Azië, dat normaal gesproken het Midden-Oosten genoemd wordt.

Reizen door Azië
Wanneer je besluit om een reist te maken door het continent Azië, lees je dan goed in op verschillende reisblogs van mensen die hier in het verleden geweest zijn. Fanatiek reiziger Bob Sniekers is hier een goed voorbeeld van. Kijk voor meer informatie ook eens op www.youngstartup.nl/bobsniekers/.

Bericht geschreven door: bijzonderereizen
Aantal keer gelezen: 1539x
Toegevoegd op: 2014-05-12 12:03:39
Laatst gewijzigd op: 2014-05-12 12:03:39

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen