Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Arnhem wil schuldhulpverlening uitbesteden | Berichten.org

Arnhem wil schuldhulpverlening uitbesteden

Uit de jaarlijkse rapportage van de gemeente Arnhem blijkt dat steeds meer huishoudens om hulp vragen bij de gemeentelijk schuldhulpverlening. In 2013 steeg het aantal hulpvragen met 20% tot boven de 2000. Dit vormt voor de gemeente Arnhem een grote financiŽle belasting. Elk jaar zijn er behoorlijk tekorten. Om de kosten te verlagen en de wachtlijsten te verminderen wil de gemeente Arnhem de schuldhulpverlening uitbesteden aan een commerciŽle partij.
Arnhem wil schuldhulpverlening uitbesteden.
Steeds meer Arnhemmers kloppen aan bij de gemeentelijk schuldhulpverlening. Hierdoor blijven de kosten voor de gemeente stijgen. Dit blijkt uit de cijfers die de gemeente Arnhem onlangs openbaar maakte. In 2012 vroegen nog 1600 huishoudens om schuldhulp. In 2013 deden meer dan 2000 mensen uit Arnhem een beroep op de schuldhulpverlening, een stijgjng van maar liefst 20 procent.
De verklaring die de gemeente Arnhem hiervoor geeft is dat de economische crisis de inkomenspositie van veel Arnhemmers verder heeft verminderd. Hierdoor blijken veel huishoudens die het al toch al moeilijk hadden verder in de schulden te komen.  Uit de cijfers blijkt ook dat dit niet alleen de lagere inkomensgroepen treft ; ook huishoudens met een relatief redelijk inkomen kunnen het soms niet meer bolwerken.

Ook blijkt dat meer huishoudens uit Arnhem een aanvraag deden voor bewindvoering in het kader van de WSNP (Wet schuldsanering Natuurlijk personen). Op basis van deze wet kunnen mensen een aanvraag doen voor schuldsanering. De aanvraag moet ingediend worden bij de rechtbank in het arrondisement waarde betrokkene woont. De rechtbank benoemd een bewindvoerder die schulden gaat saneren. De bewindvoerder staat onder toezicht van de kantonrechter.  Voor deze vorm van bewindvoering gelden wel een aantal strenge voorwaarden.

Jaarlijks heeft de gemeente Arnhem een begrotingstekort van meer 60000 euro op de post voor schuldhulpverlening. Het gemeentebestuur heeft inmiddels het voornemen om de schuldhulpverlening uit te besteden aan een commerciële marktpartij. Hiermee hoopt de gemeente flink te kunnen bezuinigen op de schuldhulpverlening.Bericht geschreven door: Tosca Jansen
Aantal keer gelezen: 1866x
Toegevoegd op: 2014-05-04 16:07:44
Laatst gewijzigd op: 2014-05-04 16:07:44

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen