Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Na het overlijden | Berichten.org

Na het overlijden

Iedereen maakt het in zijn of haar leven mee, het begraven of cremeren van een dierbare. De begrafenis of crematie is de laatste respectbetuiging aan de overledene en dit moet zo vredig mogelijk verlopen.
De overledene wordt tijdens de ceremonie herinnerd en er wordt gesproken over het leven van de overledene. De begrafenis of crematie is het moment dat mensen afscheid kunnen nemen van hun dierbare en tijdens de begrafenis of crematie kunnen familie en vrienden nog hun laatste eer geven voordat de overledene wordt begraven of gecremeerd. Veel mensen weten niet zeker of ze nou begraven of gecremeerd willen worden. Dit is ook een erg lastige beslissing waar iedereen zeker wel eens over na heeft gedacht. Wil ik begraven worden of gecremeerd? Het is belangrijk om deze beslissing weloverwogen te maken. Wanneer je het toch niet helemaal zeker weet is het vaak aan te raden om te kiezen voor een begrafenis. Hiermee zorg je er namelijk voor dat de nabestaanden een vaste plek hebben om jou te herinneren. Wanneer je voor een begrafenis kiest moet je er ook op rekenen dat er een mooie grafsteen, zerk of zwerfkei gekozen moeten worden voor op jouw laatste rustplaats.

Een zwerfkei kiezen voor de begrafenis

Er zijn veel verschillende zwerfkeien welke als grafmonument gebruikt kunnen worden. Dit kan zowel met als zonder opschrift. Denk bijvoorbeeld aan de naam, geboortedatum, sterfdatum en eventueel een klein stuk tekst. Ook kunnen de zwerfkeien worden bewerkt om specifieke nuances aan te brengen zodat de zwerfkei nog persoonlijker en unieker is. Elke zwerfkei is weer anders doordat ze een unieke vorm en structuur hebben. Er zijn veel verschillende soorten zwerfkeien te vinden. Zo zijn er Deense zwerfkeien, malagiet brokken en staande zwerfkeien. De zwerfkei is hetgeen wat mensen zullen zien wanneer zij het graf van een dierbare bezoeken. Kies daarom altijd voor een zwerfkei welke eer doet aan de overleden persoon. Ditzelfde geldt voor zerken en grafstenen.

Bericht geschreven door: BSchouten
Aantal keer gelezen: 3539x
Toegevoegd op: 2014-04-25 10:51:34
Laatst gewijzigd op: 2014-04-25 10:51:34

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen