Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Fotocamera versus bewakingscamera | Berichten.org

Fotocamera versus bewakingscamera

In dit artikel wordt het verschil uitgelegd tussen een fotocamera en een bewakingscamera. En waarom het beter is deze apart aan te schaffen en niet een 2 in 1 combinatie te kopen.
Je hebt er waarschijnlijk nooit stil bij gestaan maar er zitten wel degelijk verschillen tussen een fotocamera of videocamera en een bewakingscamera. In deze tijd is het heel makkelijk om ook een fotocamera te kopen die ook nog eens filmpjes van kwaliteit kan maken. Kijk maar eens rond genoeg fotocamera’s hebben nu zo een goede kwaliteit dat ook filmpjes maken een optie erop is. Maar het zal nooit de juiste kwaliteit hebben om haarscherpe filmpjes mee te maken. Daarvoor zijn vaak de camera’s niet gemaakt en te langzaam om zoveel “foto’s” achter elkaar te maken. Dat is het namelijk, een filmpje is een verzameling foto’s heel snel achter elkaar genomen en afgespeeld. Dit is het eerste verschil tussen een fotocamera en een bewakingscamera. Dan is er ook nog het verschil het doel waarvoor het apparaat is gemaakt. Een fotocamera is gemaakt om foto’s te maken en het is de bedoeling dat jij de tijd neemt om de perfecte foto te maken en dat de camera de tijd heeft om scherp te stellen en jouw perfecte foto te nemen. Een bewakingscamera is gemaakt om continu te filmen en die camera heeft als doel om duidelijke filmpjes te maken en eigenlijk om 24/7 te filmen onder welke omstandigheden dan ook. Dat brengt ons bij het volgende verschil de weerstand die de camera moet hebben. Bij een fotocamera is het de bedoeling dat je er redelijk voorzichtig mee omgaat en vooral niet nat laat worden. Het tegenovergestelde is waar voor de bewakingscamera, natuurlijk moet je er voorzichtig mee doen maar de camera is wel zo gemaakt dat deze tegen een stootje en wat regen kan. Want waar hangt een bewakingscamera? Dat klopt vaak buiten. Het klopt ook dat je ze in gebouwen tegenkomt en in winkels en ga zo maar door, maar voornamelijk buiten. Als laatste kan je een fotocamera in veel elektronica winkels kopen terwijl dit bij bewakingscamera’s wat moeilijker is. Er zitten namelijk meer eisen aan bewakingscamera’s en minder aan fotocamera’s. Dus denk er goed over na waar jij jouw bewakingscamera koopt.

Bericht geschreven door: Richelle
Aantal keer gelezen: 701x
Toegevoegd op: 2014-04-09 13:37:31
Laatst gewijzigd op: 2014-04-09 13:37:31

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen