Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
6 Soorten software die ook in het Nederlands zijn te downloaden | Berichten.org

6 Soorten software die ook in het Nederlands zijn te downloaden

Nederlandstalige software is gemakkelijk voor Nederlanders computergebruikers. Met de software kan beter gewerkt worden omdat alles in de juiste taal staat. Voor sommige computergebruikers is Engels nog steeds lastig te begrijpen, dus is het fijn dat deze software ook in onze eigen taal verkrijgbaar is en gratis gedownload kan worden.

Gemakkelijk te gebruiken programma's voor de computer

Wanneer je regelmatig gebruikmaakt van de computer dan zijn er programma's die het gebruik vergemakkelijken. Via computers worden ontzettend veel handelingen verricht. Het is gewoon om te downloaden, te surfen, spelletjes te spelen en nog veel meer. Verschillende software maken dit gemakkelijker, sneller en ook nog eens efficiënter. Zo kun je in minder tijd meer op de computer doen!


Het is alleen jammer dat veel soorten software alleen in het Engels verkrijgbaar zijn. Deze software is niet gemakkelijk te begrijpen voor een deel van de Nederlanders. Gelukkig zijn er ook een aantal soorten software die in het Nederlands worden aangeboden. Op de website http://www.NederlandstaligeSoftware.nl/ vind je een overzicht van alle software die in het Nederlands wordt aangeboden. In dit artikel worden er 6 beschreven.


1 OpenOffice

Deze software is als Microsoft Office, maar dan gratis! Het is eenvoudig te downloaden en biedt ontzettend veel gebruiksvriendelijk. Het aanmaken van bestanden, spreadsheets, presentaties en andere bestanden is binnen enkele muisklikken gedaan. Je kunt zelfs tekenen in de nieuwere versies. Er worden regelmatig nieuwe programma's aan OpenOffice toegevoegd, ook volledig gratis. Het downloaden en installeren van OpenOffice duurt slechts enkele minuten en is dus erg eenvoudig!


2 FrostWire

Deze software maakt gebruik van de client van BitTorrent, een softwareprogramma dat gebruikt kan worden om bestanden mee te downloaden. Het biedt ontzettend veel mogelijkheden, zo kan de client muziek die gedownload is doorsturen naar iTunes, is er een videospeler ingebouwd en kan er via de client ook gezocht worden naar .torrent-bestanden. De software is verkrijgbaar in het Nederlands, de installatie is echter maar gedeeltelijk Nederlands. Toch kan het Engels dat gebruikt wordt in de installatie ook door Nederlanders met minder ervaring in de Engelse taal goed begrepen worden.


3 Spotnet

Nieuwsgroepen zijn online groepen die bestanden met elkaar delen. Via NZB-bestanden kunnen bestanden gedownload worden uit deze nieuwsgroepen. Om deze bestanden via de computer binnen te kunnen halen is een speciale client nodig. Spotnet is de client die het mogelijk maakt om deze NZB-bestanden te gebruiken om bestanden binnen te halen. Deze bestanden worden in kleine stukken binnengehaald en dan door Spotnet samengevoegd zodat de gedownloade bestanden geopend, bekeken of gekopieerd kunnen worden. Spotnet wordt veel gebruikt voor het downloaden van films, series en muziek.


4 AVG Anti Virus

AVG is een virusscanner die de computer beschermt tegen een groot aantal virussen. De software is volledig gratis, en dit is erg handig voor eenieder die liever geen geld neerlegt voor een virusscanner. Er is wel een betaalde versie van de software, maar deze is niet noodzakelijk om goede bescherming tegen virussen te hebben. Het is hierom dus erg handig om AVG Anti Virus op de computer te installeren, omdat het gratis bescherming biedt tegen een groot aantal bedreigingen. De software is ook verkrijgbaar in het Nederlands, veel betaalde virusscanners zijn dit niet!


5 BitTorrent

Eerder kwam je al FrostWire tegen, deze maakte gebruik van de software van BitTorrent. Deze wordt ook opgenomen in de lijst, de software wordt gebruikt om bestanden te downloaden via peer-to-peerverbindingen. Op bekende websites kunnen .torrent-files gedownload worden welke met BitTorrent kunnen worden geopend. Daarnaast ondersteund de software ook magnet-bestanden, deze worden door een groot aantal websites aangeboden. De software is in het Nederlands verkrijgbaar, de installatie is ook volledig in het Nederlands. Vrijwilligers hebben de installatie en softwareclient vertaald zodat Nederlanders hier beter gebruik van kunnen maken.


6 CCleaner

Houd je computer schoon met CCleaner, deze software zoekt bestanden op de computer die lange tijd niet gebruikt zijn. Deze bestanden staan dus onnodig op de computer. Denk aan cookies van websites die al lange tijd niet zijn bezocht, dubbele documenten en nog meer bestanden die niet meer nodig zijn. Zet de software aan en deze doorzoekt alle mappen op de computer om bestanden te selecteren die onnodig ruimte opnemen. Geen nood: de bestanden worden niet zomaar verwijderd, er moet eerst goedkeuring gegeven worden. Het is dus niet zo dat je alle bestanden die je al meer dan 10 maanden niet gebruikt hebt ineens kwijt bent.Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1278x
Toegevoegd op: 2014-04-08 02:23:31
Laatst gewijzigd op: 2014-04-08 02:23:31

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen