Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Word 2013 biedt Adobe ondersteuning | Berichten.org

Word 2013 biedt Adobe ondersteuning

Vrijwel iedereen heeft Adobe Reader op zijn of haar computer ge´nstalleerd staan. Het programma wordt vaak herkend aan het logo, wat zo vaak tevoorschijn komt omdat er weer een nieuwe update beschikbaar is. Veel mensen beschouwen het maar als een irritante melding. Maar het programma wordt vaker gebruikt dan verwacht.
Het PDF bestandsformaat wordt bij verschillende documenten toegepast. Het voordeel van PDF is dat elke gebruiker het document ziet in de opmaak zoals de maker het bedoeld heeft, ongeacht het computermerk of besturingssysteem dat je gebruikt. Doordat de opmaak van het document wordt vastgezet maakt het dit een ideaal formaat om bestanden te delen met anderen.

Zo worden tegenwoordig onder andere facturen en loonstroken verstuurd in PDF formaat. Hierdoor besparen we een hoop papier en tevens is het voor de gebruiker gemakkelijker om de documenten digitaal te archiveren. Zelfs smartphones en tablets kunnen moeiteloos PDF bestanden openen.

Het openen van PDF documenten is al lange tijd eenvoudig te doen, echter het bewerken is een stuk lastiger. Want de gratis software van Adobe is enkel een Reader (lezer), waarmee je geen bewerkingen kunt uitvoeren. Je zult je documenten dus altijd moet printen en erna met de hand invullen. Voor diegene wie het liever digitaal doen is er sinds Microsoft Word 2013 een goede oplossing, ideaal voor het verbeteren van je document management.

Sinds Word 2007 was het al mogelijk om een document op te slaan in het PDF formaat. In Microsoft’s laatste versie van Word is de optie toegevoegd om PDF documenten te kunnen openen, en bewerken. Wanneer je een PDF opent dan converteert Word het naar bewerkbare tekst. Nadat de bewerkingen zijn uitgevoerd kan het document weer opgeslagen worden met de PDF extensie. Het converteren verloopt echter niet perfect. Voor wie het nodig is om met volledige compatibiliteit PDF documenten te kunnen bewerken zal hiervoor de officiële Adobe Acrobat software moeten aanschaffen.

Bericht geschreven door: AVerstappen
Aantal keer gelezen: 1357x
Toegevoegd op: 2014-03-26 11:10:51
Laatst gewijzigd op: 2014-03-26 11:10:51

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen