Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Wanneer gebruikt u een deurdranger? | Berichten.org

Wanneer gebruikt u een deurdranger?

Bij het bouwen van een huis of andere faciliteit heeft u allerlei aspecten waar rekening u rekening mee dient te houden. U gaat nadenken over hoe u gaat bouwen en met welke materialen er gewerkt gaat worden. Maar er zullen ook keuzes gemaakt moeten worden over welke kozijnen er in komen, of welke deuren u wilt gebruiken.
Zo zijn er vele verschillende deuren, qua materiaal, omvang, mechanisme of beveiliging. Zo worden er in openbare gebouwen zoals scholen en ziekenhuizen meestal andere deuren geplaatst dan in een normale woning. In deze openbare gebouwen vind je namelijk steeds vaker deuren in combinatie met een deurdranger.

De deurdranger welke aan de deur gemonteerd zit, zorgt ervoor dat een deur automatisch sluit nadat deze geopend is. Het mechanisme maakt gebruik van een veer die op spanning komt te staan wanneer de deur open staat. Doordat de veer weer terug wil krimpen, trekt deze de deur met zich mee. Hiermee voorkom je het onnodig open laten staan van deuren en houd je een ruimte makkelijker op temperatuur.

Dit is een van de eenvoudigste modellen van de deurdranger. De veer bevindt zich in een metalen behuizing die aan een deur of kozijn wordt bevestigd. Via een metalen arm staan de deur en het kozijn met elkaar in verbinding en kan door gebruik van een hefboom de deur automatisch gesloten worden. De deur wordt natuurlijk niet met volle kracht dichtgetrokken, maar dit gebeurd rustig en gecontroleerd. Zo wordt voorkomen dat er iemand met de vingers tussen de deur komt.

Naast dit eenvoudig model zijn er ook nog diverse luxere modellen. Zo zijn er onder andere elektronische deurdrangers die de deur naast het sluiten ook kunnen openen. Door op een knop te drukken activeert de dranger zich en opent deze de deur. U heeft er vast wel eens een gezien in bijvoorbeeld een ziekenhuis of bejaardentehuis. Zo is een zware deur toch door iedereen goed te openen.

Bericht geschreven door: AVerstappen
Aantal keer gelezen: 498x
Toegevoegd op: 2014-03-26 10:08:21
Laatst gewijzigd op: 2014-03-26 10:08:21

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen