Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Wat moet je doen bij wratten bij je genitaliŽn? | Berichten.org

Wat moet je doen bij wratten bij je genitaliŽn?

Het kan voorkomen dat men een SOA oploopt tijdens onveilige seks, deze SOA kan onder andere de aandoening genitale wratten zijn. In dit artikel lees je wat je moet doen als je deze wratten hebt, en welke behandeling er nodig is om er weer van af te komen.

Wat zijn de gevolgen van de SOA?

De genitale wratten kunnen na enkele weken tot vaak meer dan een jaar na infectie van een virus tevoorschijn komen. Bij mannen en vrouwen kunnen de verschijnselen en gevolgen verschillen. Zo zullen de wratten bij vrouwen op of rond de schaamlippen, in de vagina en op de baarmoedermond zitten. Bij de mannen zitten de wratten op en rond de penis. Kijk op www.genitale-wratten.net voor meer informatie.

Maar bij vrouwen en mannen kunnen de wratten ook in of rond de anus zitten. De wratten zijn vaak eerst klein die steeds groter worden en zich uitbreiden. De wratten doen over het algemeen geen pijn, maar die wratten kunnen ook jeuken.


Het is mogelijk dat bij vrouwen de klachten erger worden tijdens de zwangerschap of tijdens de menstruatie. Daarnaast kun je ook genitale wratten krijgen zonder dat je het weet, omdat ze zeer moeilijk te ontdekken zijn. Ook bij vrouwen kunnen de wratten inwendig zitten en hierdoor kunnen ze

onopgemerkt blijven voor een lange tijd. De wratten zullen na een tijd vanzelf verdwijnen, echter is het toch verstandig om een behandeling te laten doen.


Wratten kunnen erger worden

Wat veel mensen niet weten is dat de wratten zich uit kunnen breiden. Als je dit wilt voorkomen, dan zal een snelle behandeling natuurlijk belangrijk zijn. Wanneer je te lang wacht met de behandeling, kunnen het aantal wratten zich uitbreiden. Daarnaast zal natuurlijk ook de behandelingsduur toenemen.

Het virus waar je de wratten van krijgt wordt ook geassocieerd met baarmoederhalskanker. Deze wratten worden door een andere typen virus veroorzaakt. Niet iedereen die besmet is met het virus zal zichtbare wratten ontwikkelen en überhaupt wratten krijgen. Echter is het voor vrouwen boven de dertig wel aan te raden om mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Normaal gesproken ontvang je daar vanzelf een oproep voor en anders kun je dit altijd overleggen met je eigen huisarts.


Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1900x
Toegevoegd op: 2014-03-25 02:02:09
Laatst gewijzigd op: 2014-03-25 02:02:09

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen