Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
In deze stadions speelt BelgiŽ deze zomer | Berichten.org

In deze stadions speelt BelgiŽ deze zomer

BelgiŽ heeft zich geplaatst voor het WK in BelgiŽ, in deze stadions zullen de Belgen komende zomer spelen. We hebben voor het gemak ook gelijk de teams erbij gezet.

WK 2014 komt steeds dichterbij

Deze zomer is het dan eindelijk zo ver, de nationale teams van 32 landen komen samen in Brazilië om te strijden om de titel van het wereldkampioenschap voetbal. Om de vier jaar wordt er hard gestreden om de eervolle titel, en dit jaar heeft Brazilië voor de tweede keer de gelegenheid gekregen het kampioenschap als gastheer te organiseren. Zij hebben hiervoor gigantische stadions laten bouwen en renoveren om zo de grote menigtes fans te laten genieten van het mooie voetbal.


België is voor het kampioenschap ingedeeld in groep H, zij zullen in de groepsfase spelen tegen Rusland, Algerije en Zuid-Korea. In dit artikel vind je alle stadions waar België de komende zomer gaat spelen tegen deze andere internationale voetbalteams. Voor meer nieuws over Belgisch voetbal moet je bij Voetbalspot zijn.


Mineirão in Belo Horizonte op 17 juni

Dit stadion is één van de oudste stadions van Brazilië en heeft de eer gekregen om een aantal voetbalwedstrijden, waaronder de eerste wedstrijd van België, te hosten. Het stadion is in 2012 nog gerenoveerd voor 250 miljoen euro, en kan op dit moment 62.547 toeschouwers huizen. Mineirão is het tweede stadion van Brazilië gebaseerd op grootte en het aantal toeschouwers dat het kan huizen.
Naast de eerste wedstrijd van België tegen Algerije zullen in dit stadion nog andere interlands gespeeld worden, waaronder een halve finale op 8 juli.Maracanã in Rio de Janeiro op 23 juni

Dit stadion is in 1950 gebouwd voor het eerste wereldkampioenschap dat het land mocht hosten. Toendertijd was het grootste deel van de tribunes staplaatsen, en had een capaciteit van maar liefst 183.000 toeschouwers. Inmiddels zijn deze tribunes allemaal omgebouwd naar zitplaatsen, en kunnen er nog 115.000 toeschouwers in het stadion zijn. De renovatie van het stadion duurde twee jaar en kostte ruim 156 miljoen euro.

Om de veiligheid te kunnen waarborgen mogen er maximaal 95.000 toeschouwers toegelaten worden in het stadion, toch wordt de maximale capaciteit op 80.000 gehouden voor het WK.
In stadion Maracanã worden naast de tweede wedstrijd van België, tegen Rusland, nog enkele interlands gespeeld tijdens het WK, waaronder de finale van het WK. Wie er dan tegenover elkaar staan is nog even afwachten. De finale wordt gespeeld op 13 juli 2014.


Estádio do Morumbi in São Paulo op 26 juni

De laatste wedstrijd in de groepsfase voor België wordt gespeeld tegen Zuid-Korea in het Estádio do Morumbi in São Paulo. Dit stadion is net als de twee andere stadions voor vele miljoenen gerenoveerd, en biedt plaats voor 67.428 toeschouwers met zitplaatsen.

Naast de belangrijke wedstrijd tegen Zuid-Korea worden er in dit stadion nog enkele interlands gespeeld.Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1185x
Toegevoegd op: 2014-03-23 01:16:46
Laatst gewijzigd op: 2014-03-23 01:16:46

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen