Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Lang vliegen kan clusterhoofdpijn veroorzaken | Berichten.org

Lang vliegen kan clusterhoofdpijn veroorzaken

Veel mensen willen tijdens de vakantie graag naar het buitenland op zonvakantie. Veel Nederlanders vliegen naar de caribbean, maar voor mensen met clusterhoofdpijn moet je rekening houden met flinke koppijn. Mensen met deze vorm van hoofdpijn lopen de kans om een aanval te krijgen na een lange vlucht.
Clusterhoofdpijn staat bekend als een ongewone variant van migraine. Ongeveer 5 maal zo vaak komt clusterhoofdpijn op bij mannelijke personen dan bij vrouwelijke personen. Kenmerkend  van dit type hoofdpijn is de stekende eenzijdige hoofdpijn en aanvallen van sterk kloppende hoofdpijn. De aanvallen komen plotseling aanzetten en komen vaak onverwachts. De hoofdpijnaanvallen vinden plaats in clusters. De aanvallen van hoofdpijn kan zes tot acht weken voortduren. Er doen zich pauzes van enkele maanden voor waarbij de persoon geen problemen heeft van hoofdpijnaanvallen.

Deze hoofdpijnaanvallen kunnen door verschillende factoren worden opgeroepen. Een voorbeeld daarvan is lange vliegreizen. Heb je dus last van clusterhoofdpijn is het niet verstandig om bijvoorbeeld naar Bonaire op vakantie te gaan. Je zit dan zo een uur of 9 in het vliegtuig. De echte achtergrond voor clusterhoofdpijn is niet bekend. Een hersenzenuw lijkt echter een grote functie te vervullen bij het ontwikkelen van clusterhoofdpijn. Er kunnen ook buiten de hoofdpijnaanvallen andere klachten voorvallen bij de aanvallen. Een persoon kan klachten krijgen als een vernauwde pupil, zweten in het gezicht of een loopneus. Het is lastig voor een huisarts om snel de diagnose clusterhoofdpijn te kunnen stellen.

De diagnose clusterhoofdpijn
De diagnose kan de arts stellen op basis van de klachten. Clusterhoofdpijn kan tijdens de aanvallen onder andere worden aangepakt met het toedienen van zuurstof die de bloedvaten verwijd. Een calciumblokker kan worden gebruikt voor het vermijden van een aanval. Door dit kan de doorbloeding achter de ogen worden verbeterd. Je zal bij www.clusterhoofdpijn.org meer informatie kunnen vinden omtrent deze vorm van hoofdpijn.

Bericht geschreven door: gna1983
Aantal keer gelezen: 929x
Toegevoegd op: 2014-03-18 14:57:21
Laatst gewijzigd op: 2014-03-18 14:57:21

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen