Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De spelregels van Beer Pong | Berichten.org

De spelregels van Beer Pong

Beer Pong is een drankspel dat overgevlogen is vanuit de Verenigde Staten. Met 20 Red Solo Cups, een lange tafel, een aantal pingpongballetjes, een kratje bier en natuurlijk je vrienden kun je een fantastische avond beleven.

Amerikaans drankspelletje wint populariteit in Nederland

Je kunt geen Amerikaanse college-film of -serie kijken zonder minimaal één referentie naar het drankspelletje Beer Pong te zien of horen. Er is zelfs een volledige film rondom het spel gemaakt, genaamd "Beerfest". Beer Pong is een Amerikaans drankspelletje dat gespeeld wordt met 2, 4 of 6 spelers. Het doel van het spel is om een ping pong-balletje van de ene kant van de tafel in een Red Solo Cup (een plastic beker) gevuld met bier te gooien. In dit artikel lees je de spelregels van Beer Pong, zodat jij het ook kunt spelen met je vrienden. Voor spelregels voor andere drankspelletjes kun je kijken op http://www.drankspelletjes.net.


Beer Pong opzetten

Om het spel te spelen heb je de volgende items nodig:
Een lange tafel (ongeveer 2 meter lang, 1 meter breed)

20 Red Solo Cups (grote plastic bekers - kleine plastic bekers maken dit spel te lastig)

Kratje(s) bier (afhankelijk van het aantal spelers en hoeveel je wilt drinken) water kan ook

Doosje ping pong-balletjes


Aan de brede zijde van de tafel gaat ieder team staan. Plaats aan beide zijden 10 bekers, en vul deze met bier of water. Bier als je het bier uit de bekers wilt drinken, water als je in plaats van bier aan de sterke drank bent. Vul de bekers niet te ver, ongeveer 1/3e flesje per beker. Verdeeld over de 10 bekers gebruik je dus ongeveer 3,5 flesjes of blikjes bier.


Zet de bekers in een piramidevorm neer, met 4 bekers het dichts bij de rand waar de spelers staan. Dan 3 bekers hiervoor, 2 bekers, en de laatste beker is de punt van de piramide. Zet de bekers zo dicht mogelijk bij elkaar, zodat er weinig ruimte tussen zit.


Beginnen met spelen

Zodra de tafel helemaal opgezet is kun je beginnen met spelen. Iedere speler mag per beurt een keer gooien, en elk team gooit omstebeurt. Het doel van het spel is om de ping pong-bal in één van de Red Solo Cups te gooien. Gooit de speler raak dan moet één van de spelers van het andere team deze beker leegdrinken. Heb je water in de bekers gedaan, dan moet je een slok van je sterke drank nemen.

Dit gaat net zolang door tot een van de teams geen bekers meer heeft.


Enkele spelregels van Beer Pong

Natuurlijk zijn er ook regels bij Beer Pong, lees deze goed door omdat de regels grotendeels het spel bepalen.

-Je mag niet verdedigen: tijdens het spel is het niet toegestaan om de pingpongbal op welke manier dan ook tegen te houden wanneer de tegenpartij deze gooit. Hier is slechts één uitzondering op. Wanneer de bal in de plastic beker is, maar nog niet het bier of water geraakt heeft, mag je de bal met twee vingers eruit proberen te halen. Dit moet je uiteraard wel snel doen, je hebt hier enkele milliseconden voor.

-Als de tegenpartij nog 6 bekers overheeft dan mag je vragen of deze weer in een piramidevorm gezet worden. Dit maakt het voor het team gemakkelijker de bal in de bekers te gooien, omdat de bekers weer dicht bij elkaar staan.Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1225x
Toegevoegd op: 2014-03-09 17:28:30
Laatst gewijzigd op: 2014-03-09 17:28:30

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen