Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Spanningshoofdpijn door teveel druk op het werk | Berichten.org

Spanningshoofdpijn door teveel druk op het werk

Veel mensen krijgen op het werk te maken met inmens grote druk. Vooral functies tussen de grote baas en de arbeiders bezwijken nog weleens onder de druk. Je zal met stress moeten kunnen omgaan wanneer je manager wilt worden.

Een type koppijn is spanningshoofdpijn. De pijn kan een paar minuten tot meerdere dagen bestaan. Er zijn twee vormen van spanningshoofdpijn. Episodische spanningshoofdpijn doet zich minder dan twee weken per maand voor. Chronische spanningshoofdpijn doet zich meer dan twee weken per maand voor. Zie hieronder waar spanningshoofdpijn door komt, hoe dit aanvoelt en wat je eraan kan doen.

Door stress hoofdpijn krijgen
Het is per persoon verschillend waar de pijn exact ondervonden wordt. Eén van de meest optredende vormen van koppijn is spanningshoofdpijn. Spanningshoofdpijn komt vaak voor als een gevolg van stressfactoren. De koppijn kan door verschillende aspecten uitgelokt worden. Het kan dat de nek- en hoofdspieren voor een te lange tijd te krachtig strak worden getrokken. Verscheidene omgevingsfactoren kunnen onder andere factoren zijn. Meestal krijg je te maken met stress op het werk waardoor je last krijgen van hoofdpijn.

Voelen en behandelen
Bij spanningshoofdpijn beleefd de persoon een drukkende of bonzende pijn op één of meerdere plekken van het hoofd. Regelmatig is de pijn de hele tijd actief. De vorm van koppijn gaat doorgaans niet zoals bij migraine hoofdpijn gepaard met overgeven of misselijk zijn. De pijn kan door pijnstillers zoals paracetamol worden verlicht. Degene die last heeft kan tevens een keuze maken voor een preventieve behandeling die bijvoorbeeld bestaat uit de inname van het antidepressivum amitriptyline. Bij preventief behandelen kun je na plusminus zes weken kan de persoon een positief gevolg verwachten. Een huisarts kan de persoon tevens doorverwijzen naar een fysio. Het ontspannen van de spieren in de nek en schouder en het minder gespannen worden van de wervels is dan het doel.

Bron: http://www.spanningshoofdpijn.net/


Bericht geschreven door: gna1983
Aantal keer gelezen: 3794x
Toegevoegd op: 2014-03-05 15:54:24
Laatst gewijzigd op: 2014-04-09 09:15:29

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen