Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De prins op het witte paard knielt... | Berichten.org

De prins op het witte paard knielt...

Elk tienermeisje heeft die droom wel gehad. De prins van haar dromen knielt, vraagt de grote vraag en schuift een mooie ring aan haar vinger. Menige film heeft deze scene in een of andere vorm in zich. Het doosje met de verlovingsring in de binnenzak van de man, die met bibberende knieŽn het juiste moment afwacht.

Diamanten verlovingsringen


Tegenwoordig krijgt 80% van de ten huwelijk gevraagde vrouwen een diamanten verlovingsring. Dit is traditie geworden vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw. Dit ontstond mede door de succesvolle marketingcampagne van diamantbedrijf de Beers.

Traditie en gebruik


In de vorige eeuw was het meestal de man die een ring ging uitzoeken. Nu gaat het stel meestal samen een mooie ring uitzoeken. Het gebeurt nu zelfs dat de man ook een verlovingsring draagt.
Traditioneel gezien wordt de verlovingsring bij katholieken en niet-gelovigen aan de rechterhand gedragen en bij protestanten aan de linkerhand. Na het huwelijk verhuist de ring naar de andere hand als er geen trouwring wordt gekocht, anders blijft de ring aan dezelfde hand.

Een verloving is bedoeld om in het openbaar aan te geven dat een paar de intentie heeft om te gaan trouwen. In de verlovingsperiode moet het stel in ondertrouw gaan. Verder zitten er geen rechten of plichten aan. Een officiële verloving is veel minder populair dan het vroeger was. Maar een ring kopen kan natuurlijk altijd nog.

Type ringen


Het is dus goed mogelijk om de verlovingsring als trouwring te gebruiken. Wil je dit niet, dan kun je een mooie solitaire ring kopen. Je kunt ook de verlovingsring en trouwring als bij elkaar horende set kopen. Dit is mooi als je ze aan dezelfde vinger gaat dragen. Een ander populair soort verlovingsring is de Trinity ring. Deze heeft drie stenen in een horizontale rij. De middelste steen is hierbij vaak groter dan de andere twee. Je kunt bijvoorbeeld bij elnora verlovingsringen van deze type voorbeelden bekijken. De interpretatie van de drie stenen is ofwel heden, verleden en toekomst of de religieuze drie-eenheid vader, zoon en de heilige geest. De keuze staat vrij, er zijn geen vaste regels voor.

Bericht geschreven door: zora
Aantal keer gelezen: 1972x
Toegevoegd op: 2014-02-28 11:44:26
Laatst gewijzigd op: 2014-02-28 11:44:26

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen