Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Welke drankspelletjes zijn er? | Berichten.org

Welke drankspelletjes zijn er?

Drankspelletjes zijn niet weg te denken in de Nederlandse cultuur. Bij ieder feestje wordt er wel een spel gespeeld waar alcohol bij wordt betrokken, vaak eindigt dit met een aantal dronken jongeren die nog tot in de diepe uurtjes het spel aan het spelen zijn.

Met deze drankspelletjes heb je altijd een goede avond

Drankspelletjes komen in allerlei soorten en maten, met verschillende spelregels en verschillende benodigdheden. In dit artikel staan een aantal spelletjes die ervoor zorgen dat jouw feestje echt een succes wordt, waarbij iedere gast minimaal aangeschoten naar huis gaat en je dus altijd een goede avond hebt! Wees wel voorzichtig en drink met mate! Op Drankspelletjes.net vind je een groot overzicht van drankspelletjes.

2 Drankspelletjes die gezelligheid garanderen

Enen - dit is een drankspelletje waar je dobbelstenen voor nodig hebt. Iedere speler mag omstebeurt de dobbelsteen gooien. Gooit de speler 6 dan mag deze een nieuwe regel voor het spel bedenken, dat gekoppeld is aan een getal dat de spelers zullen gooien. Een aantal voorbeelden van spelregels die je bij dit drankspelletje kunt bedenken:
1: Drink je hele bierflesje leeg
2: Iedereen moet een slok nemen
3: Je moet je naam roepen en twee slokken nemen
4: Wijs iemand aan die een slok moet nemen
5: Kies 2 spelers die hun flesje moeten leegdrinken

Wanneer een speler 6 gooit mag deze er ook voor kiezen om een andere spelregel te laten vallen. Dit maakt deze soort drankspelletjes dan ook erg leuk, en het is vaak voor lange tijd te spelen.

Stef Stuntpiloot - Een van Nederlands bekendste drankspelletjes is natuurlijk Stef Stuntpiloot. Dit spel kost je eenmalig €20 maar garandeert je wel een paar avonden gezelligheid. Dit is het enige Nederlandse drankspelletje waar ooit een Nederlands kampioenschap voor is gehouden. Het spel begon als kinderbordspel, maar al snel hadden studenten door dat het prima doorging als drankspelletje en werden de eerste gezellige avonden doorgebracht met vrienden en dit bordspel.

Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1152x
Toegevoegd op: 2014-02-20 21:34:28
Laatst gewijzigd op: 2014-02-20 21:34:28

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen