Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Waarom een Curriculum Vitae belangrijk is | Berichten.org

Waarom een Curriculum Vitae belangrijk is

Het Curriculum Vitae is een belangrijk middel tijdens het solliciteren. In Amerika wordt het curriculum vitae ook wel het resumé genoemd. Het resume is bijna hetzelfde als het curriculum vitae, maar er is toch een aantal kleine verschillen.
Het verschil tussen het CV en het resumé is dat het resumé meer persoonlijk is. Waar een CV meer algemeen is, is het resumé meer gericht op de persoon zelf en waarom deze persoon zo goed geschikt is voor een bepaalde baan of functie. Het verschil tussen een cv en een resumé is dat de laatste over het algemeen korter is en altijd een Het is als het ware een persoonlijk visitekaartje waarin alle werkervaring en relevante informatie beschreven wordt.

Functie van het CV
Het curriculum vitae dient vooral als een goed overzicht van de werkzaamheden, cursussen, taalvaardigheden etc. Ook computervaardigheden moeten in het CV beschreven worden. Op deze manier wordt een goed en volledig overzicht gegeven van de persoon om wie het gaat. Bij het solliciteren naar een vacature die u leuk lijkt, is het natuurlijk wel van belang om een zo volledig plaatje van uzelf te geven. Het curriculum vitae kan u hier op een goede manier bij helpen.

Een voorbeeld CV
Als u niet zo goed weet waar u moet beginnen bij het maken van uw CV, kijk dan ook eens op www.voorbeeldcv.nl. Hier vindt u allerlei handige tips en trucs die u kunt verwerken in uw eigen CV. Bovendien zal u merken dat door naar een voorbeeld CV te kijken, u inspiratie op zal doen voor uw eigen variant. Dit is een positieve bijkomstigheid die erg aangenaam en behaaglijk is.

De Lay-out van uw CV
Ook de lay-out van uw CV is belangrijk voor de algemene uitstraling ervan. Zorg er altijd voor dat uw CV zo overzichtelijk mogelijk blijft door uw informatie op een zo goed mogelijke manier te ordenen. Maak bijvoorbeeld gebruik van tussenkopjes of geef het verschil in tekst aan door sommige onderteken dikgedrukt, cursief of onderstreept te maken.

Uw CV opstellen
Wanneer u uw CV opstelt, let er dan op dat u eerst duidelijk voor uzelf op papier zet welke informatie u allemaal in uw CV wilt verwerken. Dit is erg handig, want zo kunt u vanaf uw lijstje nagaan of u alle informatie verwerkt heeft in uw CV. Op deze manier bent u er zeker van dat u niet snel informatie zal vergeten. U kunt u hierbij goed letten op de lay-out bij het opstellen van uw CV, waardoor uw CV zo overzichtelijk mogelijk blijft met bovendien een goede structuur. Dit zal op een positieve manier overkomen op uw mogelijk toekomstige werkgever.
Bericht geschreven door: sollicitatiehulp
Aantal keer gelezen: 1902x
Toegevoegd op: 2014-01-30 13:49:00
Laatst gewijzigd op: 2014-01-30 13:49:00

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen