Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Hartinfarct: wat je moet weten | Berichten.org

Hartinfarct: wat je moet weten

Bepaalde ziektes of aandoeningen komen voor op oudere leeftijd. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is dat je ze krijgt op jonge leeftijd, maar de kans op een oudere leeftijd is veel groter. Een hartinfarct is hier een voorbeeld van. Hoe ouder je bent, hoe meer kans je hier op hebt. Maar wat is een hartinfarct precies? En hoe kan je het voorkomen of behandelen?
Wat is een hartinfarct?
Ons bloed wordt rondgepompt door ons hart. Het kan gebeuren dat er een bloedstolsel voorkomt bij het hart. Op deze manier kan het hart niet goed het bloed in ons lichaam rondpompen. Bij een hartinfarct is er bij het hart een bloedstol. Hierdoor krijgt het lichaam problemen als het gaat om het bloed. De hartspier heeft zuurstof nodig, en op het moment van een hartinfarct krijgt de hartspier geen zuurstof meer. Hierdoor zal er ook een litteken ontstaan.

De behandeling
Het hart moet goed in de gaten worden gehouden zodra er duidelijk is geworden dat er een hartinfarct plaats heeft gevonden. Gelukkig is de behandeling vrij makkelijk. Hiervoor zul je namelijk medicijnen krijgen. Het is wel erg belangrijk om deze medicijnen op tijd in te nemen. Deze medicijnen zorgen ervoor dat je bloeddruk laag blijft en er geen stolsels meer zullen ontstaan. Ook zullen de medicijnen het hartritme beïnvloeden. Deze medicijnen worden ook wel bloedverdunners genoemd, maar hebben dus meer functies dan alleen het bloed verdunnen.

Een hartinfarct voorkomen
Een hartinfarct heeft te maken met de gezondheid. Als jij erg ongezond leeft, is de kans op een hartinfarct vele malen groter. Om een hartinfarct te voorkomen is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Ook goede voeding en niet roken zullen bijdragen aan het voorkomen van een hartinfarct. Eet zo min mogelijk vet eten en zorg dat je niet teveel last hebt van stress. Een gezonde levensstijl kan ervoor zorgen dat jij geen hartinfarct zal krijgen.
 
Voorkomen is beter
Een belangrijke indicator om een hartinfarct te voorspellen is de bloeddruk. Er is een geschikte bloeddrukmeter voor iedereen: de keuze is groot. Juist daarom kan het moeilijk zijn een goede meter te kiezen. Lees daarom voor dat je een aankoop doet tips over het kopen van een bloeddrukmeter

Bericht geschreven door: brasshopper
Aantal keer gelezen: 2827x
Toegevoegd op: 2013-12-28 12:12:08
Laatst gewijzigd op: 2013-12-28 12:12:08

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen