Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Wat is e-liquid voor de elektrische sigaret? | Berichten.org

Wat is e-liquid voor de elektrische sigaret?

Laten we beginnen bij het begin. Elektrisch roken is een steeds bekender alternatief voor de gebruikelijke tabaksigaret. Het wordt bestempeld als minder ongezond en goedkoper dan het roken van tabaksigaretten.
De onderdelen van een elektrische sigaret
Elektrisch roken doe je met een van de vele beschikbare elektrische sigaretten. Er zijn diverse systemen in omloop, maar in het algemeen bestaat een e-sigaret uit de volgende onderdelen:
1. Een batterij. Dit onderdeel zorgt voor de spanning op de elektrische sigaret en zorgt er uiteindelijk voor dat het geheel ook echt damp produceert.
2. De verdamper. De verdamper wordt ook wel atomizer of coil genoemd. Het verdampingselement zorgt ervoor dat de vloeistof wordt omgezet in de damp. De vloeistof loopt langs een verwarmde draad waardoor vloeistof wordt omgezet in geurloze waterdamp.
3. Een cartridge of vloeistoftank. De liquid (damp vloeistof) wordt opgeslagen in een vloeistoftank die vaak ampul of cartridge wordt genoemd. Vanuit de cartrigde wordt vloeistof langs de atomizer gestuurd, waardoor de vloeistof wordt omgezet in damp. Zodra dit gebeurt zie je ook echt de damp ontstaan.

Het proces van elektronisch roken in het kort
Zodra u ‘trekt’ aan een elektrische sigaret wordt er een signaal naar de batterij gestuurd. De batterij geeft stroom door naar de atomizer (verdamper) die vervolgens vloeistof omzet in damp. Deze damp is geurloos en verkrijgbaar in verschillende smaken. De damp kunt u inademen.

E-liquid
De belangrijkste bestandsdelen van liquid zijn propylene glycol, glycerin, smaakstoffen en nicotine. Het verschil tussen vloeistoffen komt door de toevoeging van verschillende smaakstoffen en hoeveelheden nicotine. Er zijn dus enorm veel soorten liquid verkrijgbaar. Op deze manier kan elke elektrisch roker zijn eigen smaak ontdekken. De een houdt van tabak liquid, de andere van zoete liquid en weer iemand anders van de liquids met fruitsmaak. Voor iedereen is er wel een geschikte variant. Het kan alleen even duren voordat je die lekkerste e-liquid hebt gevonden.

Zijn e-liquids gezond?

Vergeleken met de rook die u inademt bij normaal roken is elektronisch roken met liquids zeker minder schadelijk. Betekent dit dat het geheel gezond en natuurlijk is? Nee, dat niet. U krijgt ook bij elektrisch roken niet-lichaamseigen stoffen binnen. Het is wel degelijk minder schadelijk dan gewoon roken. Dus in zekere zin kan men het ‘gezonder’ noemen.

Elektrisch roken op basis van e-liquids maakt geen gebruik van verbranding zoals bij het roken van tabaksigaretten. De meest schadelijke stoffen uit tabaksigaretten zoals teer en koolmonoxide krijgt u met elekrtisch roken niet binnen.

Bericht geschreven door: Sofiaa
Aantal keer gelezen: 1075x
Toegevoegd op: 2013-12-23 11:16:26
Laatst gewijzigd op: 2013-12-23 11:16:26

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen