Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Frankrijk wijnland | Berichten.org

Frankrijk wijnland

Heerlijk Frankrijk: het land van genieten, lekker eten en daarbij natuurlijk ook een heerlijk wijntje. Lees meer over alles dat Frankrijk te bieden heeft en kijk welke vakantie naar Frankrijk het meest geschikt is voor u.
Wie Frankrijk zegt, zegt wijn. Frankrijk is binnen Europa het wijnland bij uitstek. Tijdens uw vakantie naar Frankrijk kunt u volop genieten van allerlei soorten wijnen, maar er is meer.

Frankrijk produceert ook haar wijnen zelf, van druif tot fles om het zo maar te zeggen. Deze wijnstreken kunt u ook zelf bezoeken, veel wijnboeren zullen u graag ontvangen en vertellen over hun werk. Elke streek heeft namelijk zo haar eigen wijnen en gebruiken daarin. Over het hele land zitten ook veel wijnproeverijen die elke wijnliefhebber aan zou moeten doen om Frankrijk en haar liefde voor wijnen echt te leren kennen. Enkele zeer beroemde en befaamde wijnen komen dan ook uit Frankrijk. Zo komt de rode wijn Bordeaux uit de gelijknamige streek in Frankrijk en ook champagne komt uit Frankrijk.

Bij een goede wijn hoort natuurlijk goed  eten. Tijdens uw vakantie in Frankrijk zult u ook merken dat wijn en eten eigenlijk onlosmakelijk met het Franse leven verbonden zijn. Men drinkt graag wijn en heeft voor elk gerecht wel een andere wijn. Als u ook graag een wijntje drinkt, kunt u absoluut uw lol in Frankrijk. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van de wijn en de wijze waarop deze uw maaltijd zal complimenteren.

Frankrijk is natuurlijk niet alleen het land van wijn, maar ook van eten. Veel wereldberoemde gerechten komen uit Frankrijk en de gastronomie wordt over de hele wereld bejubeld. Sommige gerechten zullen te exotisch zijn voor een nuchtere Nederlander, zoals de beroemde escargots – ofwel gebakken slakken of de beroemde ‘stinkkazen’. Gelukkig kan ook de wat minder avontuurlijke culinaire toerist zijn of haar lol op tijdens de vakantie in Frankrijk: ook voor heerlijke zoete toetjes kunt u zeer goed terecht in Frankrijk. De wereldberoemde crème brûlée die afgemaakt wordt met een gekarameliseerde laag (vaak aan tafel!) valt bij veel mensen zeer in de smaak, net als de soufflé die in allerlei smaken gegeten kan worden maar vaak met chocolade wordt gemaakt.

Bericht geschreven door: Renee
Aantal keer gelezen: 1303x
Toegevoegd op: 2013-12-19 10:00:36
Laatst gewijzigd op: 2013-12-19 10:00:36

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen