Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Waar komt de bekende sim kaart vandaan? | Berichten.org

Waar komt de bekende sim kaart vandaan?

Waar vroeger alleen de GSM een sim kaart had, hebben vrijwel alle mobiele apparaten zoals tablets en smartphones een kaart. Het is een kleine kaart wat je in en uit een apparaat kunt halen en bestaat al een aantal decennia nu.

De innovatieve geschiedenis van de sim kaart

Dit kaartje staat bekend als de sim kaart en het is in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo worden de abonnementen momenteel sim only abonnementen genoemd. Dit zijn goedkope abonnementen waar veel mensen gebruik van maken. Maar hoe is eigenlijk de sim kaart ontstaan?


De Europese standaard

 Het ontstaan van de kaart gaat ongeveer twee tot drie decennia terug. De eerste ontwikkelingen waren te zien bij het European Conference of Postal and Telecommunication Administration (CEPT). Het doel van was om een nieuwe mobiele telefonische standaard te creëren. Deze standaard zou later bekend worden onder de naam GSM en dit was om de compatibiliteit van dit mobiele telefoon systeem door heel Europe te garanderen.


Door één standaard te gebruiken is men in staat om met elkaar te communiceren. Wanneer er verschillende standaarden gebruikt zouden worden, zou dit een stuk moeilijker zijn. In het begin van de jaren ‚80 zou het standaard voor het eerst voorgesteld worden, maar het GSM netwerk zou pas vanaf 1991 operationeel zijn. Al toen was de rol van de sim kaart in het GSM netwerk zeer groot.


Sim kaart ter identificatie

 De sim kaart werd binnen het netwerk gebruikt om de gebruiker te kunnen herkenen en te valideren. Alle kaartjes hebben een identieke serienummer en netwerk informatie. Daarom kan de simkaart in verschillende toestellen gebruikt worden. Al je informatie wordt op de sim kaart door de jaren heen op de kaart bewaard.


Door de jaren zijn de simkaarten zeer veelzijdig geworden. Er zijn momenteel micro, duo en normale simkaarten op de markt vinden. Het is altijd verstandig om te weten welke sim kaart bij jouw toestel past.


Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1676x
Toegevoegd op: 2013-12-15 19:07:10
Laatst gewijzigd op: 2013-12-15 19:07:10

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen