Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Led verlichting: vele voordelen, weinig nadelen | Berichten.org

Led verlichting: vele voordelen, weinig nadelen

Led verlichting is terecht momenteel de beste lamp die men zich kan aanschaffen. De led-lampen zijn uiterst geschikt voor thuis, de winkel of het bedrijf. Ze zijn milieuvriendelijk dan de nu bijna geheel verbannen gloeilamp en is zeer veilig.

Ledverlichting is de nieuwe koning der lampen

Hoewel de talrijke voordelen van deze led-lampjes constant worden opgesomd, zijn er ook enkele nadelen. Dit artikel wikt en weegt de led verlichting. Waarvoor is het uitstekend? Maar wat zijn de zwaktes van deze koning der lampen?

Led verlichting is energiezuinig

Als men opteert voor led verlichting zal men maandelijks niet al te diep in zijn portemonnee moeten zitten om de energiefactuur te betalen. De led-lampjes doen deze immers fors zakken. In vergelijking met de oudere broer de gloeilamp gebruikt de led-lamp zijn energie efficiënter. Immers blijft de warmteproductie gering en wordt de meeste energie besteedt aan het maken van licht.

Duurzame led verlichting

De led-lampen hebben een bijzonder lange levensduur. Vele led verlichting heeft immers honderdduizend branduren. Hierdoor hoeft u niet zo snel de lamp vervangen in vergelijking met bijvoorbeeld halogeenverlichting. Deze laatste heeft vaak ca. drieduizend branduren en zal daardoor sneller vervangen moeten worden.

Nog enkele voordelen

Hieronder staan nog enkele voordelen van led-verlichting opgesomd:
  • Led-lampjes zijn slagvast en schokbestendig.
  • Led-verlichting is koeler en daardoor veiliger.
  • Led-lampjes geven geen straling.
  • Led-verlichting is geschikt voor sfeerverlichting en andere effecten
  • Een kleine lichtbron, een groot bereik.
  • Led-verlichting heeft een snelle responstijd

Enkele nadelen piepen om de hoek

Toch heeft de koning der lampen nog enkele nadelen. Zo is de lichtoutput van de huidige led verlichting beperkt. Het voordeel van gloeilampen en fluorescentielampen is dat ze licht naar alle kanten uitstralen, dat doen de led-lampjes. Een ander nadeel is de huidige prijs van de led-lampjes die vrij duur in aankoop zijn (drie tot tien maal duurder dan andere lichtbronnen). Toch kan men vaak deze aankoopprijs recupereren door de fel verlaagde energiefactuur.

Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1572x
Toegevoegd op: 2013-12-10 12:30:04
Laatst gewijzigd op: 2013-12-10 12:30:04

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen