Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Korte afstanden lopen | Berichten.org

Korte afstanden lopen

Zo snel mogelijk hardlopen! Wil je zo snel mogelijk korte afstanden zoals de honderd of vierhonderd meter sprint kunnen lopen? Dan is het handig dat je traint met een stopwatch. Het gebruik van een stopwatch motiveert je. Het houdt je eigen records bij en het zorgt dat je de motivatie krijgt om zo snel mogelijk de afstand te lopen.

Zo snel mogelijk hardlopen!

Wil je zo snel mogelijk korte afstanden zoals de honderd of vierhonderd meter sprint kunnen lopen? Dan is het handig dat je traint met een stopwatch. Het gebruik van een stopwatch motiveert je. Het houdt je eigen records bij en het zorgt dat je de motivatie krijgt om zo snel mogelijk de afstand te lopen.

Stopwatch is meer dan een chronometer

Hoewel een stopwatch nog altijd vooral de functie van een chronometer heeft –het meet de tijd die je nodig hebt om een bepaalde afstand te lopen- vind je zelden nog ‘gewone’ stopwatches in de winkel liggen.. Natuurlijk vind je op je mobieltje of smartphone. Het grote voordeel van de iets geavanceerdere stopwatches is dat ze niet alleen de tijd meten, maar ook als horloge of hartslagmeter gebruikt worden. Bovendien hebben sommige van de meest nieuwe stopwatches ook een zendertje in zich die op een eenvoudige manier je looproute registreert die je nadien online of via een chronometer kunt bestuderen. Zo zie je een stopwatch is meer dan een gewone chronometer geworden!

Tips voor het lopen van korte afstanden

Houding
Het hebben van de juiste houding is belangrijk als je op een vlotte manier korte afstanden wilt sprinten en de tijd die je stopwatch aangeeft wilt verbeteren. Als je heel de tijd aan je bureau zit hangen je schouders omlaag en is je rug zwakker. Hierdoor is het hardlopen minder efficiënt. Tracht te sporten tijdens, voor en/of na je werk. Neem ook altijd goed voldoende de tijd om te stretchen. Zo ontwikkel je een betere houding en wordt het gemakkelijker om de tijd die de stopwatch registreert te verbeteren. Je kunt hier meer over lezen op deze website.
Opbouwen
Als je voor de eerste keer gaat sprinten of als het een tijdje geleden is dat je nog eens fanatiek gesprint hebt, ga dan niet meteen je lichaam aftroeven. Stel realistische doelen en haal deze. Dit schept voldoening en leidt tot betere resultaten. Het is logisch dat je eerst relatief lang doet over de honderd meter. Laat de tijd die op je stopwatch staat je ook niet demotiveren. Denk: ‘de volgende keer doe ik het beter!’

Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 1705x
Toegevoegd op: 2013-12-02 22:04:19
Laatst gewijzigd op: 2013-12-02 22:04:19

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen