Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Manieren voor kinderen om secuur te werken. | Berichten.org

Manieren voor kinderen om secuur te werken.

Wat zijn de technieken om kinderen bepaalde dingen te leren? Wat wordt er besproken per groep en hoe zorgen leraren dat de leerlingen het beste de informatie in zich opnemen.

Kinderen moeten op een jonge leeftijd al leren om secuur te werken. Er worden hiervoor een aantal objecten/aspecten gebruikt die waarschijnlijk iedereen al kent. In de eerste jaren en op de peuterschool leer je om verschillende vormen door gaten te drukken. Je leert dat een cirkel niet in een vierkant past en vise versa. Het kind leert begrijpen dat verschillende objecten verschillende vormen hebben en dat je goed moet orienteren welke vorm bij welk gat past, oftewel je leert combinaties maken. 

Wanneer je in een later stadium komt, zoals groep 1 en groep 2 zul je leren om secuur te werken met het behulp van kleurplaten. Kleurplaten zijn ideaal als het gaat om het secuur werken. Het kind leert op een simpele manier om netjes binnen de lijntjes te kleuren, naarmate hij ouder wordt.

Vanaf groep 3 begint met verschillende soorten knutselprojecten te gebruiken voor kinderen. Knutselen is belangrijk voor het leerproces van een kind. Doormiddel van knutselen gaan kinderen creatief denken en dingen zelf oplossen. Ten slotte maken ze ook nog eens hele leuke voorwerpen. Je ziet dat deze techniek vaak gebruikt wordt in alle groepen. Zelfs in groep 8 ben je bezig met knutselen, maar dan valt het onder de naam: “handvaardigheid”. Het belangrijkste in het knutselproces is het creatieve aspect, zelf dingen leren ontwikkelen. Zelfs op de middelbare school leer je creatieve dingen realiseren. Dit geeft wel goed weer hoe belangrijk dit vak is.

Vaak hoor je tegenwoordig dat kinderen verslaafd raken aan allerlei verschillende spelletjes. Toch kunnen online spelletjes met mate een goede invloed hebben op de talenknobbel van uw kind. Er is bewezen dat kinderen die online gamen beter in de Engelse taal zijn dan andere kinderen.


Bericht geschreven door: Kleurplaatje
Aantal keer gelezen: 1496x
Toegevoegd op: 2013-11-21 21:43:56
Laatst gewijzigd op: 2013-11-26 14:50:49

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen