Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Logo laten ontwerpen | Berichten.org

Logo laten ontwerpen

Haastige spoed is zelden goed. Ook bij het ontwerpen van logoís is dit belangrijk. Een logo dat niet past bij je bedrijf werkt averechts. Het logo stoot in dit geval potentiŽle klanten eerder af dan dat het een blikvanger is voor je bedrijf.

Logo en strategie

Immers is een logo veel meer dan gewoon een blikvanger voor je bedrijf. In eerste instantie is het daarom belangrijk dat je een strategie opstelt. Deze strategie bevat volgende punten:

  • Wie ben je als bedrijf?
  • Wat doe je voor je klanten? Wat kan je hen bieden?
  • Wat is je doelgroep? Banken bijvoorbeeld zullen in dit kader een formeler doelpubliek hebben dan cultuurhuizen. Het is daardoor ook logischer dat banken vaak een veel formeler design en logo hebben, dan de cultuurhuizen die vaak een iets alternatieve kant op kunnen met hun huisstijl.

Het is belangrijk om de antwoorden op bovenstaande vragen ook te verwerken in het logo en de huisstijl van je bedrijf. Wil je een logo laten ontwerpen dan is het handig om de antwoorden op deze vragen ook door te geven aan de ontwerper.

Een goed logo

Een goed logo voor je bedrijf is belangrijk. Het valt op en geeft de klanten een (hopelijk positieve) eerste indruk. Het geeft je bedrijf karakter. Een logo moet dus meer dan een grappig of mooi plaatje zijn. Soms kan het beter dat juist niet zijn. In de eerste plaats dien een logo heel functioneel te zijn. Hij dient afgestemd te worden op een doelpubliek. Een knalrood bloemetjes-logo zal bijvoorbeeld geen echt positieve indruk maken bij de klanten van bijvoorbeeld een bank. Tracht met je logo ook een boodschap uit te dragen die de kerngedachte of -activiteit van je bedrijf vat. Een laatste tip: probeer ook clichés te vermijden. Een wereldbol in je logo verwerken als je internationaal actief bent met je bedrijf is op dit moment niet meer opvallend.

Houd je logo functioneel

Belangrijk is dus dat je logo opvalt en dus (potentiele) klanten aantrekt. Het voornaamste doel is dat het logo een boodschap overbrengt. Houd er ook rekening mee dat het logo niet alleen bij jou en je bedrijf past, maar ook je klanten. Uiteindelijk is het een lokmiddel dat jouw bedrijf van honderden andere bedrijven moet onderscheiden.


Bericht geschreven door: sjoerdegroene
Aantal keer gelezen: 2389x
Toegevoegd op: 2013-11-11 20:52:36
Laatst gewijzigd op: 2013-11-21 12:08:44

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen