Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Een goede fietsenwinkel, waar moet die aan voldoen? | Berichten.org

Een goede fietsenwinkel, waar moet die aan voldoen?

Nederland telt ongeveer zon 2.730 rijwielhandels, er zitten goede tussen maar ook fietsenzaken die alleen maar op je geld uit zijn. Waaraan kan je een goede fietsenwinkel herkennen? Hieronder staan een paar praktische tips die nuttig kunnen zijn.
Als je een fiets gaat kopen moet je allereerst het doel helder voor ogen hebben, wat wil je met de fiets gaan doen? Wanneer dit bekend is kan de verkoper je vaak veel gerichter advies geven dan dat je binnenkomt en zegt ik wil een nieuwe fiets kopen! Wat nauw samenhangt met het doel is het aantal gewenste versnellingen. Tevens zal één van de eerste vragen van de verkoper zijn hoe veel je maximaal wilt betalen voor een nieuwe fiets. Een goede fietsenwinkel begeleid je stap voor stap en legt uit waar nodig is. Ze hebben genoeg tijd voor je uitgetrokken en laten je een rondje fietsen. In sommige rijwielhandels krijg je nog te horen dat het helaas niet mogelijk is om er een rondje op te fietsen. Ga dan door naar een andere winkel, want je koopt toch ook geen nieuwe schoenen voordat je deze even aangepast hebt?

Een handig medium tegenwoordig is het internet. Op internet kan je op zoek gaan naar beoordelingen van echte mensen, op deze manier krijg je een eerste indruk over een fietsenwinkel. Je kan ook vragen op een forum met welke fietsenwinkel mensen goede ervaringen hebben.

Regio
Wellicht is het handig om mee te geven dat het een stuk makkelijker kan zijn wanneer je een fiets in de buurt koopt. Als er wat mee mankeert kan je direct langsfietsen, wanneer de rijwielhandel in een andere regio is gevestigd ben je vaak gebonden aan de auto om de fietsenwinkel te bereiken.

Wat ook belangrijk is, is dat je meerdere fietsenwinkels aandoet. Zo kan je de ene verkoper ‘confronteren’ met wat de verkoper in de andere winkel heeft gezegd. En dan bedoel ik niet met de prijs, maar op de gebruikte fiets onderdelen. Op deze manier doe je niet alleen zelf technische kennis op maar weet de verkoper ook dat hij met een serieuze klant bezig is.

Bericht geschreven door: LindaKiep
Aantal keer gelezen: 1387x
Toegevoegd op: 2013-10-15 17:08:05
Laatst gewijzigd op: 2013-10-15 17:08:05

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen