Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Hoe worden chocoladeletters eigenlijk gemaakt | Berichten.org

Hoe worden chocoladeletters eigenlijk gemaakt

Altijd al eens willen weten hoe men chocoladeletters produceert? De fabrikanten van chocoladeletters maken jaarlijks zo\\\'n 25 miljoen exemplaren. De meest populaire letters zijn de M, S en P.
Het produceren van een chocoladeletter is niet simpel en er moet aan veel dingen gedacht worden, dit is lastig als je er vanuit gaat dat er 12 tot 14 miljoen chocolade letters gemaakt. Bijna al deze letters worden tijdens sinterklaas verkocht. De productie begint daarom dus ook ver van te voren. De chocoladeletters worden verkocht via de chocoladeletter groothandel en mensen kunnen chocoladeletters bestellen via het internet, of ze gaan naar de supermarkt waar hij nog steeds ouderwets in de schappen ligt.
 
Fabrieken houden rekening met vele verschillende facetten. Zo moet er van elke letter berekend worden hoeveel er nodig zijn. Letters als de M, S en P zijn erg populair. Deze staan voor Mama, Sint, Piet en Papa. Hier moeten dus meer chocoladeletters van gemaakt worden. Letters als de X en Q worden bijna niet gekocht. Hier worden daarom ook heel weinig van gemaakt en sommige bedrijven kiezen er voor om ze zelfs niet te maken.
 
Als ze weten hoeveel er van alles geproduceerd moet worden wordt de chocola in mallen gegoten. Meestal is dit het lettertype Egyptienne. Deze wordt gekozen omdat hij mooie dikke scheven heeft en omdat er geen dunne stukken in het lettertype zitten. Hierdoor breekt de chocoladeletter minder snel. Om er voor te zorgen dat alle letters evenveel wegen worden sommige letters dikker gemaakt. Om te zorgen dat de chocoladeletters makkelijk uit de mallen komen, zitten er een soort ribbels in de letters. Veel mensen denken dat dit versiering is.
 
De chocoladeletters worden in drie smaken gemaakt. Melk, puur en wit. Bij bakkerijen, sommige supermarkten en chocoladeletter groothandels kan je ook letters met mooie versieringen kopen of met nootjes erin. De chocoladeletter van melk chocolade is het populairst. Zestig procent van de verkochte chocoladeletters is van melk chocolade.

Bericht geschreven door: webzo
Aantal keer gelezen: 1500x
Toegevoegd op: 2013-09-29 09:08:05
Laatst gewijzigd op: 2013-09-29 09:08:05

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen