Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Welke instanties verlenen gratis juridisch advies? | Berichten.org

Welke instanties verlenen gratis juridisch advies?

De Nederlandse burger wordt geacht de wet te kennen. Nu is het echter zo dat er ontzettend veel regels en wetsartikelen zijn waar we nog nooit van hebben gehoord of die erg complex in elkaar zitten.


Hierdoor komt het vaak voor dat burgers van een kwestie geen zaak maken, omdat ze geen risico willen lopen de zaak te verliezen of bergen met geld kwijt te zijn aan een juridische procedure. Wat velen niet weten is dat er een aantal instanties zijn die vrijblijvend juridisch advies verlenen en in sommige gevallen zelfs voor u kunnen procederen. Hier volgen een aantal voorbeelden van dit soort instanties die vrijblijvend kunnen helpen bij juridische problemen:

-          Het juridisch loket

Het juridisch loket is terug te vinden in meerdere Nederlandse steden. De mensen van het juridisch loket beantwoorden juridische vragen via de telefoon of op hun kantoor. Zij hebben veel vakkennis en gaan deskundig te werk. Het juridisch loket wordt door de overheid gefinancierd.

-          De Rechtswinkel

In Nederland zijn in verschillende steden rechtswinkels gevestigd. Hier geven rechtenstudenten via de telefoon en d.m.v. inloopspreekuren advies aan de burger. Vaak kan een ieder hier met allerlei soorten juridische vraagstukken terecht en wordt u op weg geholpen. Bij een aantal rechtswinkels is er zelfs een commissie die samen met u gaat procederen.

-          Allerlei andere kleinere organisaties

Tegenwoordig kunt u bij diverse instanties terecht met uw juridische problemen. Zo kunt u denken aan instanties die telefonisch vragen beantwoorden of aan rechtenstudenten of advocaten die een kleinschalig project hebben opgezet om een doelgroep te helpen. Zo ook advocaat Antoine Endtz.

Antoine Endtz heeft stichting Mendtz & Co opgericht waarin verschillende vierdejaars rechtenstudenten voor bepaalde organisaties gratis juridisch advies verlenen.

Naast de stichting van Antoine Endtz zijn er nog veel meer verschillende organisaties waar doelorganisatie vrijblijvend juridisch advies kunnen krijgen. Het juridisch loket en de Rechtswinkel is voor een ieder toegankelijk.


Bericht geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 1057x
Toegevoegd op: 2013-09-25 16:15:38
Laatst gewijzigd op: 2013-10-09 10:49:31

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen