Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
De geschiedenis van Marbella | Berichten.org

De geschiedenis van Marbella

In AndalusiŽ, in het zuidelijke gedeelte van Spanje, ligt de populaire badplaats Marbella. Marbella is bekend vanwege de meest prestigieuze haven van de Middelandse Zee, Puerto Banus.
Onder andere de koning van Saudi Arabië heeft zijn boot er liggen. En er zijn ook vele appartementen in Marbella die je kan huren.

Marbella is één van de belangrijkste badplaatsen van de Costa de Sol een heeft een rijke geschiedenis.
Middels de archeologische opgravingen is aangetoond dat er in de neolithische en paleolithische tijd al mensen woonden.

De eerste verwijzingen naar Marbella zijn te vinden in de teksten die gebruikt zijn door de Islamitische reizigers in de Middeleeuwen.
Tijdens de Islamitische overheersing werd Marbella een ommuurde stad. De stad werd in die tijd Marbil-la genoemd.
Binnen de muren van de stad werd een kasteel gebouwd dat beschermd werd door een gracht met slechts drie toegangsporten. De ruïnes van het kasteel en de oude muur zijn populaire toeristische attracties van vandaag.

De katholieke koning Fernando veroverde Marbella in 1485. Na de verovering onderging de stedelijke structuur van Marbella een aantal belangrijke veranderingen. In de eeuwen die daarop volgden, heeft de stad een grote groei meegemaakt.

De economische activiteiten werden in die tijd gebaseerd op landbouw, veeteelt en visserij. De stad bleef ook beroemd om de zoete wijnen uit de Arabische periode.
Tijdens de industrialisatie in de negentiende eeuw werd Marbella een belangrijk gebied in Spanje. Mijnbouw was de belangrijkste industriële activiteit van de stad. De landbouwactiviteiten, die in het verleden belangrijk waren geweest voor Marbella, bleven eveneens sterk.

Eind twintigste eeuw, werd Marbella over de hele wereld opgemerkt als een aantrekkelijk toeristisch gebied. Dit heeft als gevolg gehad dat de stad grote ontwikkeling is ondergaan. Zo werden er nieuwe golfbanen, wegen en parken aangelegd. Marbella is uitgegroeid tot zeer geliefde vakantiebestemming en werd bekroond met nationale en internationale prijzen op het gebied van veiligheid, vriendelijkheid en netheid. Daarom zijn er nu ook veel Marbella appartementen.

Bericht geschreven door: Frederique
Aantal keer gelezen: 1729x
Toegevoegd op: 2013-09-25 14:04:08
Laatst gewijzigd op: 2013-09-25 14:04:08

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen