Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Kopen op afbetaling | Berichten.org

Kopen op afbetaling

Rond 1980 werden de eerste mobiele computer gemaakt. De Compaq portobable van om en nabij 15 kg had een MS-DOS besturingssysteem. Het eerste jaar werden er 53.000 stuks verkocht. De prijs lag voor de computer lag rond de 8000 dollar. In 1983 werd de eerste echte computer gemaakt die als laptop gezien kon worden.
Kopen op afbetaling is een bijzondere vorm van een overeenkomst. Deze vorm van koopovereenkomst staat beschreven in het burgerlijk wetboek onder de naam ‘bijzondere overeenkomst’. De koper krijgt vrijwel direct de eigendom over het bepaalde productDe koper zal de het verschuldigde bedrag in termijnen aan de leverancier verstrekken. Vanwege de financiële crisis komt het steeds vaker voor dat de consument kiest voor een koop op afbetaling. Het grote voordeel is namelijk dat de consument niet direct een grote som geld in één keer kwijt is.

Grote dure producten werden al langer gekocht op afbetaling. Maar vanwege de eerder genoemde crisis is te zien dat veel meer goedkopere producten tegenwoordig op afbetaling gekocht worden. Deze trend is in bijna heel Europa waarneembaar, dus ook in Nederland. Dit geld voor het grootste gedeelte van de bevolking, mensen die dus last hebben van de crisis. Tegenwoordig koopt de consument: laptops, koelkasten, vriezers, wasmachines, wasdrogers etc. op afbetaling. Nu kun je bijvoorbeeld een laptop kopen op afbetaling. Dit gaat allemaal heel gemakkelijk. Je kunt wat gegevens achterlaten op een website. Dan zal de klantenservice een aantal vragen stellen en een afspraak maken wanneer de laptop geleverd kan worden. Nadat deze geleverd is, wordt elke maand één keer een vast bedrag van de rekening gehaald.

De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren nog zal ontwikkelen, omdat er niet direct aanwijzingen zijn dat de economie zich zal herstellen. De consument vindt het prettig dat het niet direct een grote som geld kwijt is maar een kleiner vast bedrag per maand. Dit is de voor consument toch de voornaamste reden om toch een bepaald product te kopen in tijden van de economische crisis.

Bericht geschreven door: Patrick van Zand
Aantal keer gelezen: 815x
Toegevoegd op: 2013-09-25 12:17:01
Laatst gewijzigd op: 2013-09-25 12:17:01

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen