Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Brood slecht voor je? Het einde van de bakker? | Berichten.org

Brood slecht voor je? Het einde van de bakker?

Er is een nieuw dieet van cardioloog William Davis waar je geen brood mag eten. Als dit aanslaat zou dit slecht kunnen aflopen voor bakkers zoals Rob Thielen.
Volgens rtl nieuws is er een nieuwe dieetgoeroe, namelijk William Davis. Hij verklaart de oorlog tegen brood. Dit zou, als het dieet dat hij adviseert aanslaat, wel eens negatief kunnen aflopen voor bakkerijen.  Hij legt in zijn boek, Broodbuik, uit dat brood ontzettend slecht voor je is. Hij is cardioloog en geeft het eten van brood de schuld van ziekte en dikheid. Hij noemt bijvoorbeeld hartziekte, suikerziekte, adhd huiduitslag, hoge bloedsuikerspiegel en nare maaguitstulpingen als directe gevolgen van brood consumeren. Hij pleit voor het stoppen van brood eten. Dat terwijl de gemiddelde Nederlander 4 boterhammen per dag eet.

Als iedereen massaal gaat stoppen met brood eten hebben bakkerijen een groot probleem, aldus bakker Rob Thielen, niet te verwarren met Rob Thielen van Waterland. Thielen zijn bakkerij is al generaties in het bezit van zijn familie en zou zijn leven met een ander beroep niet kunnen voorstellen. Hij heeft  gelukkig nog niets gemerkt in zijn omzet. Er namelijk ook veel kritiek op de theorie van William Davis. Veel mensen noemen de theorie ‘kort door de bocht’ en ver gezocht. Voedingcentrum bekritiseert Davis bijvoorbeeld.  Zo zeggen zij dat het onderzoek van Davis slordig is en er veel incorrectheden in staan. Veel hedendaagse wetenschappelijke onderzoeken bewijzen namelijk dat mensen die brood eten juist slanker zijn. Ook hebben veel mensen kritiek op de versimpeling van Davis zijn theorie. Het is misschien zo dat te veel tarwe niet gezond is maar om ziekte af te schuiven op enkel tarwe is niet realistisch. Tarwe is niet de oorzaak van alle gezondheidsproblemen zoals Davis beweert. Slaaptekort, stress en te veel suiker zijn onder andere factoren die meespelen bij ziektes waar Davis het over heeft.

Bericht geschreven door: AnnaS
Aantal keer gelezen: 1414x
Toegevoegd op: 2013-09-24 16:43:13
Laatst gewijzigd op: 2013-09-24 16:43:13

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen