Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
(Te) droge lucht in huis? | Berichten.org

(Te) droge lucht in huis?

Te droge lucht in huis is onprettig, zowel voor jezelf als voor huisdieren. Daarnaast kan het schade veroorzaken aan je interieur. Lees hoed je een te droge lucht in huis kunt voorkomen.

Je kent het wel, beetje keelpijn of een droge keel, klachten die het gevolg kunnen zijn van een lage luchtvochtigheid in huis. Bij een te droge lucht, voel je je niet echt behaaglijk meer. Dit komt doordat ons lichaam vocht aan de omgeving begint af te geven, wat dan weer droge slijmvliezen, neus of ogen tot gevolg kan hebben. Te droge lucht in huis is niet alleen voor de mens onbehaaglijk, maar veelal ook voor onze huisdieren. Dat is natuurlijk niet van toepassing voor je goudvis of guppies, maar je hond bijvoorbeeld houdt graag zijn neus vochtig. Bij een te droge lucht in huis, zal hij/zij de tong wat vaker langs de neus halen om deze niet te laten opdrogen. Ook onze kamerplanten, vertoeven graag in een wat vochtiger omgeving.

De klachten door droge lucht in huis komen vooral voor in de winterperiode. Dit komt, omdat we in de winter lekker de kachel aanzetten. De warme lucht kan veel meer vocht opnemen dan koude lucht, met als gevolg dat de lucht veel droger wordt.

De juiste luchtvochtigheid.

Om een lekkere behaaglijke leefomgeving in je huis te creeren, is de juiste luchtvochtigheid een belangrijke factor. De hoeveelheid vocht in de lucht wordt aangegeven met de relatieve luchtvochtigheid. Dit is het percentage waterdamp per kubiekemeter lucht. Een comfortabele luchtvochtigheid voor binnenshuis ligt ongeveer tussen de 40 en 60%.
Een goed bevochtigingssysteem helpt je bij het verkrijgen van de juiste luchtvochtigheid in je woning. Er zijn diverse systemen luchtbevochtigers op de markt. Van stoombevochtiger tot koudwaterverdamper of ultrasoonbevochtiger, welke voor jou het meest geschikt is kan de specialist je vertellen.
 
Dus: in de zomer lekker deuren en ramen open en voor de winter opzoek naar een praktische luchtbevochtiger! Huisdieren en planten zullen je dankbaar zijn.

Bericht geschreven door: Erwin
Aantal keer gelezen: 1003x
Toegevoegd op: 2013-09-20 13:27:46
Laatst gewijzigd op: 2013-10-01 15:07:16

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen