Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/berichte/domains/berichten.org/public_html/include/confiq.php on line 9
Taart Spelletjes | Berichten.org

Taart Spelletjes

Als je een feestje hebt, mag een taart eigenlijk niet ontbreken. Zo zijn de verjaardags- of bruidstaart een ware traditie te noemen. Een taart is er eigenlijk altijd bij als er iets te vieren valt. Waar komt dit toch vandaan?
Over het ontstaan van taart is niet zo heel veel bekend, maar er heerst het grote vermoeden dat de bruidstaart aan de basis ligt van al onze hedendaagse taartjes. Nou ja, bruidstaart, eigenlijk meer een bruidskoek. Waar de basisingrediënten van taart tegenwoordig toch minstens cake, slagroom en een vruchtenjam zijn, was de taart van weleer eigenlijk niet meer dan een platte, zoete koek. Hoewel de taart is geëvolueerd, is de traditie in stand gebleven. Het bruidspaar snoept samen een stukje taart om geluk en vruchtbaarheid over hun huwelijk af te roepen. Bij de Romeinen, die de bruidskoek uitvonden 2000 jaar geleden, aten de gasten van het bruidspaar de kruimels op. Op deze manier deelden zij een beetje in het geluk van het paar.

Het feit dat we nu bij elke feestelijke gelegenheid taart eten is waarschijnlijk simpelweg een gevolg van het feit dat bij een feestje onlosmakelijk eten hoort. En als het dan toch feest is, dan graag mooi en lekker eten. Waarschijnlijk is ook de verjaardagstaart een manier van geluk afdingen over het nieuwe levensjaar. Uiteraard laat je je gasten daarin meedelen en dus trakteer je op je verjaardag. Taarten zijn tegenwoordig in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een foto op je taart, geen probleem. Taarten in de vorm van een baby om een geboorte te vieren. Taarten in de vorm van een voetbal om de winst van het kampioenschap te vieren. Het kan allemaal. Er zijn zelfs bakkers die zich hebben toegespitst op taarten die kunnen bewegen, stel je een vrachtwagen voor met een bak die neergelaten kan worden. Deze bakkerijen hebben meer weg van een werkplaats dan een keuken.

Hoe ziet jouw favoriete taart er eigenlijk uit? Op http://www.kookspelletjes.nl/ staan meerdere spellen die je helpen bij het bakken, ontwerpen en versieren van jouw ultieme taart. Je bent van harte uitgenodigd even een kijkje te komen nemen. Je krijgt er gegarandeerd lekkere trek van.

Bericht geschreven door: babblebyte
Aantal keer gelezen: 905x
Toegevoegd op: 2013-09-18 17:58:32
Laatst gewijzigd op: 2013-09-18 17:58:32

De copyrights van Berichten.org zijn van toepassing! artikelen schrijven en geld verdienen